Kaksi kolmesta mestaruudesta jo lähes varmoiksi Sinisalo-Liigassa

Emil Weckman ja Joonas Näppi ottivat Hyvinkäällä kauden toiseksi viimeisen osakilpailun tupla-erävoitoillaan jo lähes varmat mestaruudet. Liigan vanhimman ikäluokan, 12-15- vuotiaiden MXC/B:n osalta mitalien jako sen sijaan on edelleen aivan auki.

Weckman jatkoi Hyvinkäällä tutun suvereenina, kymmenen MX65-kisaerän jälkeen hänen kauden tulokseensa mahtuu edelleen vain voittoja. Päivän ainoa lievä kauneusvirhe Weckmanille sattui ensimmäisen erän lähdössä, kun KTM Holeshot Awardin otti Nestori Tolvanen.

Weckman otti ykkössijan kuitenkin jo heti ensimmäisen kierroksen alussa ja pakeni samantien muilta. Tämän kisaryhmän kummankin erän kakkoseksi ajoi Joni Mäkelä ja kolmossijoilla nähtiin Mauno Nieminen.

Luokan toisessa kisaryhmässä nähtiinkin sitten tiukkaa vääntöä kärkikaksikossa. Kasper Kangasniemi johti pitkään ensimmäistä erää, mutta sitten tuli hiukan ylimääräistä ohjelmaa ja Samuli Puhakainen karkasi erävoittoon. Toisessa erässä kaksikon osat vaihtuivat. Onni Rainio keräsi tämän ryhmän päivän kolmanneksi suurimman pistetilin.

Ennen syyskuun loppupuolella Imatralla ajettavaa sarjan päätöskisaa Weckmanin voittamaton sarja takaa hänelle ykköspaikan 42:n pisteen erolla ennen Kangasniemeä.

Pykälää vanhemmissa junioreissa luokassa MXC/C Joonas Näppi vei kotikisansa kummankin erän ykkössijan. Kymmenen erän saldo on Näpilläkin vakuuttava, yhdeksän voittoa ja yksi kakkossija.

Aleksi Kurvinen täräytti toiseksi ja kolmanneksi pokaten päivän kakkospokaalin, mutta piste-ero Näppiin on jo 47. Näin Näpin Liiga-mestaruuden voi viedä vain nollatulos ja Kurvisen tuplavoitto kauden päätöksessä.

Santeri Keränen ja Antti Nyqvist kävivät tiukkaa kisaa Hyvinkäälläkin ja poikien vääntö jatkunee tiukkana Imatrallakin, Keräsen pronssisija on hänellä vain yhden pisteen erolla ennen Nyqvistiä.

MXC/B:ssä mitalikisa jatkuu tiukkaakin tiukempana. Sarjakärjessä Hyvinkäälle saapunut Peetu Aalto kaatui rajusti avauserässä kärjestä, mutta pystyi kuitenkin sinnittelemään erän maaliin. Yhdeksästoista sija ei kuitenkaan lihottanut pistepussia kuin kahdella ja näin samassa kisaryhmässä ajanut Patrik Aho nousi erävoitolla sarjakärkeen. Matias Murto otti erän ja samalla sarjan kakkospaikan.

Aho puristi myös toisen erän voittoon ennen Murtoa, Aalto ajoi kolmanneksi. Aho pääsee sarjan päätöskisaan kahdentoista pisteen etumatkalla Murtoon nähden, Aalto puolestaan pitää pronssipaikkaa yhdentoista pisteen takamatkalla Murtoon. Näin tämän luokan osalta kaikkien mitalien osalta peli on vielä avoin.

Luokan toisen kisaryhmän avauserässä juhli järjestävän seuran Tomi Sarkama. Toisessakin erässä Sarkama piti pitkään ykkössijaa, mutta muutama kompurointi pudotti hänet erän neljänneksi. Toisen erän voittoon ajoi hyvän loppukirin turvin Leevi Takatalo.

Kisa jatkuu sunnuntaina MX125, MXJ ja MXB-luokilla. Sinisalo-Liigan kauden päätöskisa ajetaan 22.-23. syyskuuta Imatran Kurkvuoren radalla.
 
Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=816340
(pistetaulukot linkistä "championship")

Uusin numero