Kaksi drag racingin Euroopan mestaruutta Suomeen

Santa Podin radalla Englannissa 5.-7.9.2014 ajetussa drag racingin eli kiihdytysajon EM-sarjan finaalikilpailussa suomalaiset nappasivat kaksi Euroopan mestaruutta. Molemmat mestaruudet tulivat moottoripyöräluokissa. Samu Kemppainen voitti nitrometaania polttoaineena käyttävien kaksisylinteristen moottoripyörien eli Super Twin Top Fuel -pyörien mestaruuden ja Fredrik Fredlund bensiinikäyttöisten Pro Stock -pyörien mestaruuden. Autoluokissa  suomalaiset eivät tänä vuonna palkintosijoille yltäneet.

Sekä Fredlund että Kemppainen aloittivat finaalikilpailun vahvasti. Fredlund oli kahden kilpailupäivän jälkeen lajittelun eli aika-ajon Pro Stock Bike -ryhmän ykkössijalla ajalla 7.051s / 302.8km/h ja Kemppainen omassa ryhmässään kakkosena ajalla 6.710s / 336.1km/h. Lajittelupisteet riittivät Fredlundilla jo mestaruuteen, mutta Kemppaisella tilanne oli vielä auki. Ensimmäisellä elimination eli pudotuskierroksella Kemppaiselle nousi tie pystyyn. Hän ajautui lähdössä vastustajan radalle ja hänen lähtönsä hylättiin. Jatkoon parista pääsi mestaruustaistoa silmällä pitäen Kemppaisen pahin vastustaja, Saksan Christian Jäger. Jäger kuitenkin hävisi seuraavan eli semifinaalikierroksen Hollannin Job Heezenille ja näin Kemppaisen aiemmin kaudella kerätyt pisteet toivat mestaruuden.

Fredrik Fredlund voitti myös Santa Podin finaalikilpailun. Hän voitti tällä kaudella kaikki neljä EM-osakilpailua ja mestaruus oli Fredlundin neljäs. Samu Kemppaiselle mestaruus oli ensimmäinen ja hän otti isoimman pistepotin tällä kaudella sekä Santa Podin avauskilpailussa toukokuussa että Hockenheimin osakilpailussa elokuussa.