Kaivolainen lähtee tavoittamaan Tonttia enduron SM-avauksessa

Maaomaisuuden sijaan Joni Kaivolainen lähtee lauantaina kauden ensimmäiseen SM-osakilpailuun tavoittamaan edellään lähtevää kokenutta spoorikettua Mikko Tonttia.

– Hyvä päästä Pälkäneellä reitille heti Tontin perään, ei ainakaan kirittäjältä vauhtia puutu, tuumaa Kaivolainen takavuosien Päitsi-voittajasta ja parin viikon takaisen Mäntsälän kisan voittajasta.

-Tokihan SM-avauksessa on paljon muitakin kovia kuskeja niin A-luokissa kuin U2o-luokassakin, joiden edelle on tarkoitus ehtiä, kertoo kilpailunumerolla 47 Team Motopalvelun väreissä ajava Kaivolainen.

SM-luokkien lähtöjärjestys Pälkäneellä on A1, A2, A3 ja U20, näiden perään B-luokkien kuljettajat arvioidussa nopeusjärjestyksessä.

A-luokkien kuljettajista nopeimmat lähtevät luokan hännillä ja U20 luokassa puolestaan nopeimmaksi arvioidut kuljettajat ensimmäisinä.

A3-luokan nopeimmaksi arvioitu Tontti lähtee liikkeelle klo 9.26 ja U20-luokan nopeimmaksi rankattu Kaivolainen heti seuraavalla minuutilla 9.27. Näin nopea ja kokenut kuski KTM 300:lla ja nuori nopea kuski piikin KTM:llä pääsevät reitille peräkkäin ottamaan mittaa toisistaan.

Nuorten Suomen mestaruudesta ajetaan tänä vuonna uudessa U20-luokassa, jossa alle 20-vuotiaiden kuljettajat kisaavat alle 125-kuutioisilla kaksitahtisilla. Uutta on tälle vuodelle sekin, että nuorten SM-osakilpailuja on sama määrä yleisen kanssa ja kisat ovat samoja.

– Tänä vuonna on hienoa ajaa nuorten Suomen mestaruudesta, kun kisat ajetaan yleisen SM:n yhteydessä, kehuu Kaivolainen tämän vuoden uudistuksia.

– Kun nuorten SM:ssä ajetaan kaikki samat kisat samana päivänä yleisen kanssa, ja uusittu lähtöjärjestys mahdollistaa vertailukelpoiset ajat ainakin edellä lähtevän luokan kanssa, niin U20 ja nuorten SM saa lisää painoarvoa, ynnäilee Kaivolainen.  

– Jos ei vauhti vielä ekassa SM:ssä riitä yleisen kärjelle, niin näkyypähän paremmin eilen Motopalvelusta haettu uusi Shoei, virnistää Kaivolainen lopuksi uusi kypärä päässään.

Enduron SM-sarja 2013 käynnistyy lauantaina klo 9 Pälkäneellä. Sunnuntaina  ajetaan kansalliset luokat. Ajo-ohjeet kilpailukeskukseen ja aikajärjestyksessä oleva lähtöluettelo löytyvät osoitteesta www.smlenduro.fi.

Tulokset kilpailun jälkeen:
http://fin-enduro.com/tulokset/kamoke13/

* Kuva: Racefoto/Kari Karttiala
 

Uusin numero