Kaikkien aikojen ensimmäinen Brabus-moottoripyörä – Brabus 1300R

180 hevosvoimaa, 140 newtonmetriä, 270 kilometriä tunnissa ja 194 kiloa.

Vähän prameammista Mercedes-tuunauksistaan tunnettu Brabus on työntämässä jalkaansa myös moottoripyörämaailman ovenrakoon. Yli 40 vuoden ajan Brabus-tunnuksella varustetut Mercedekset on totuttu tunnistamaan normaalia paremmasta suorituskyvystä ja tyylikkäämmästä ulkonäöstä. Nyt samaa kaavaa ollaan siirtämässä moottoripyörämaailmaan.

Tuunattavaa pyörää ei saksalainen Brabus ole lähtenyt hakemaan kovin kaukaa. Se ei sentään valinnut kotimaastaan Bemaria, vaan suuntasi katseensa Itävallan rajan taakse Mattighofeniin. KTM 1290 Super Duke R on jo valmiiksi yksi markkinoiden aggressiivisimmista powernakuista. Niinpä Brabus onkin jättänyt voimalinjan ennalleen: 1301-kuutioinen V2 puskee tutut 180 hevosvoimaa ja 140 newtonmetriä, jotka takaavat 3,2 sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan ja 270 kilometrin huippunopeuden. 

”The Beastin” ulkonäköön ja yksityiskohtiin on puututtu sitäkin enemmän. Vanteiksi on vaihdettu kevyet, yhdeksänpuolaiset Brabus Monoblock Z -takovanteet, jotka on suunniteltu Brabus 1300 R -mallia varten. Myös äänenvaimennin on Brabusin käsialaa. Satula on saanut punaisen värityksen ja lisäksi siinä on lämmitys. Brabusin metalliverstaalla on tähän malliin suunniteltu ja toteutettu CNC-koneistetut yläkolmio, kytkin- ja jarrukahva, tankin korkki ja jalkatappisarja. Hiilikuituakaan ei kokonaisuudesta ole unohdettu, vaan siitä on valmistettu mm. ketjusuoja, etulokari, moottorin poskisuojat, virtalukon kehys, tankin kate ja jalkatappien kantapääsuojat. Pyörän värivaihtoehtoina on punainen ja musta, joita kumpiakin valmistetaan 77 kappaleen erä, eli yhteensä pyöriä tulee markkinoille 154 kappaletta.

Jousituksena Brabusin versiossa on 1290 Super Duke R EVO:sta tuttu, WP Apex semiaktiivinen järjestelmä laajemmilla säätömahdollisuuksilla varustetulla Suspension Pro -paketilla. Ohjausiskunvaimennin on sekin WP:ltä, mallia Pro 7117.  Kytkimettömän vaihdon mahdollistava quickshifter toimii molempiin suuntiin. 

Tilauksia voi jättää maanantaista 14. helmikuuta klo 16.00 Suomen aikaa alkaen osoitteeseen:

Tilaa oma Brabus

Uusin numero