Kahvakoplalla RR-toimintaa junnuille kaudelle 2018

Harjoituspaikkana on 1183 metriä pitkä ja seitsemän metriä leveä Räyskälän uusi asfalttirata, joka voidaan jakaa osiin. Harjoittelussa pyritään toistojen kautta oppimaan uutta ja kehittämään olemassa olevia taitoja erilaisin toiminnoin. Ryhmille muodostetaan osatehtäviä, joita harjoitellaan radalla kullekin tehtävälle sopivassa paikassa.

Positiivinen asenne ja hauska tekeminen ovat yksi tämän toiminnan perusajatuksista. Juniorit perehdytetään ratamoottoripyöräilyn saloihin ja kannustetaan osallistumaan kilpailutoimintaan taitojen karttuessa. Useat huippukuljettajat ovat aloittaneet ajamisen miniluokissa. Minimoto-luokan kilpailuihin pääsee osallistumaan aikaisintaan seitsemän vuoden ikäisenä.

Luokat, jotka soveltuvat tälle radalle ovat MiniGP, Minisupermotot ja Minimotot. Pääosin harjoitusten vetäjänä toimii Reko Nieminen ja mukaan ovat omien aikataulujensa puitteissa lupautuneet Marko Tarkkala ja Kari Vehniäinen. Muutamia ratamoottoripyöräilyn kuljettajia on alustavasti kyselty mukaan vetämään joitakin harjoituksia.

Endurokuljettaja Marko Tarkkala on lupautunut yhdeksi harjoittelupäivien vetäjäksi. Kuva Sport Fotoklubi

Toteutuakseen ajoharjoitteluun tarvitaan vähintään 10 kuljettajaa kullekin ajopäivälle, mutta useampiakin sopii mukaan maksimin ollessa 20 kuljettajaa. Minimotojuniorit ry:ltä saadaan ajopäiville käyttöön minimotoja sekä ajovarusteita, joilla voi kokeilla ja aloitella harrastusta. Jos ajaminen alkaa kiinnostaa, suosittelee Kahvakopla oman pyörän hankkimista. Kuljettajalle täysin sopiva ajopuku saappaineen ja
hanskoineen on kypärän lisäksi tarpeellinen hankinta, jos harrastus tuntuu mieluisalta.

Ajopäivän hinta muodostuu ratavuokrasta, lainapyöristä, sekä muista vastaavista asioista ja kuljettajien lukumäärästä. Hinta tulee olemaan kohtuullinen. Alustavan aikataulun mukaan harjoituspäivät olisivat neljän tunnin mittaisia, enimmäkseen lauantai-iltapäiviä. Viikonloppuleirejäkin on mahdollisuus järjestää.

Ajopäivät:

la 19.5.
la 2.6. (ehkä su 3.6.)
la 30.6.
su 15.7.
la 11.8.
la 15.9. ja su 16.9.
la 22.9.
la 29.9.

Jos innostusta ja kuljettajia riittää, niin ainakin osa päivistä voidaan muokata jopa kymmenen tunnin mittaisiksi.

Mikäli tällainen toiminta kiinnostaa, pyydetään kiinnostuneita ottamaan yhteyttä sähköpostitse: jori.nieminen@gmail.com ja jlarkio@gmail.com.

Teksti: Kahvakopla

 

Uusin numero