Kahrolle hopeaa mestaruuden jatkeeksi

Virolaisesta Kahrosta tuli näin tämän kauden ainoa tuplamitalisti, kun lauantaina tilille napsahti jo pikkuluokan, MX2:n mestaruus.

Päivän ensimmäistä SM-erää mentiin yli puolivälin Tommi Mäkisen johdolla. Kahron startti ei ollut aivan parhaasta päästä, mutta hän nousi vähitellen ensin kakkoseksi ja sitten loppujen lopuksi erävoittoon ja sinetöi hopeamitalinsa. Henric Stigell paineli pikkuluokan pyörällään myös ohi Mäkisen kakkoseksi.

Mäkisen jälkeen nelosena ruutulipulle ehti Riku Rouhiainen varmistaen samalla sarjan pronssisijan.

Poisjääntien jälkeen toinen erä ei kohonnut kovin korkealle mielenkiintoisimpien SM-erien maratontaulukossa, mutta ajoittain kärkipäässä käytiin kuitenkin tiukkaakin kisaa.

Valtteri Malin johti erää seitsemän kierrosta, mutta kaatui ja putosi tässä vaiheessa kuudenneksi. Sitten johdettuja kierroksia kirjattiin Eeli Takatalon nimiin viisi kappaletta, mutta Takatalokin meni nurin ja keskeytti. Mäkinen ajoi tämän jälkeen kauden ensimmäisen erävoittonsa ennen Joni Roosia ja Stigelliä.

Toni Eriksson varmisti mestaruutensa jo sarjan toiseksi viimeisessä kisassa kaksi viikkoa sitten Porissa, eikä Eriksson enää osallistunut päätöskisaan. Miehen syksy on täynnä enduroa ja cross countryä, joissa hän on myös SM-kärjessä ennen päätöskisoja.

Kauden neljättä henkilökohtaista Suomen mestaruutta hän hakee lokakuun viimeisenä viikonloppuna Supercrossin kauden päätös-SM:stä Tampereelta. Motocrossin kerhojoukkueiden kisassa Eriksson lienee mukana yhdessä Stigellin ja Ludde Söderbergin kanssa Helsingin moottorikerhon joukkueessa, joka on yksi ehdottomista ennakkosuosikeista. Erikssonilla on siis oivalliset mahdollisuudet kahmia peräti viisi mestaruutta tältä kaudelta.

Sihvosesta ja Kolehmaisesta mestareita

Nuorison Suomen Cup- sarjat ajettiin päätökseen myöskin sunnuntaina Muukon radalla. 14-18- vuotiaiden MXJ:ssä Miro Sihvonen varmisti mestaruutensa jo päivän ensimmäisen erän voitolla.

Emil Silander ajoi toiseksi ja vankisti samalla otettaan hopeasta. Eetu Kuusiston nelossija riitti hänelle pronssikamppailun asetelmien säilyttämiseen, kun Joona Saari kaatui ja jäi sijalle 15.

Sihvonen voitti varmuuden vuoksi myös sarjan päätöserän. Saari ajoi nousujohteisesti toiseksi, mutta kun Kuusisto oli kolmas ja Silander neljäs, otti Silander hopeaa vaivaisen yhden pisteen erolla Kuusistoon. Saari jäi pronssista kolmen pisteen päähän.

11-15- vuotiaiden MXC/A:n Suomen Cupin mestaruus ratkesi vasta pitkän sarjan päättäneessä seitsemännessätoista erässä. Joel Kolehmainen voitti päivän molemmat erät ja kun Matias Murto jäi ensimmäisessä kahdeksanneksi, ei päätöserän toinen sijakaan riittänyt enää sarjajohdon säilyttämiseen.

Kolehmainen uusi mestaruutensa loukkaantumisen aiheuttamista neljästä nollaerästä huolimatta neljän pisteen erolla Murtoon.

Suomen Cupin pronssisijan varmisti Matias Latvala ajamalla kummankin erän kolmanneksi.

Motocrossia ajetaan Suomessa vielä tänä syksynä kilpaa ulkoradoilla ensi viikonloppuna Lievestuoreella, jossa päätetään MX-Liiga ja seuraavana viikonloppuna Mäntyharjussa kisataan kerhojoukkueiden Suomenmestaruudesta.

Kausi huipentuu lokakuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella hallissa ajettavaan Supercrossin SM-sarjan päätökseen.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/957812
Pistetaulukot siellä linkistä "Championship"

 

Uusin numero