Kahro vihdoin erävoittoihin

Iisalmessaa ajetussa kauden viidennessä osakilpailussa Kahro sai vihdoin erävoittotilinsä auki komeasti viemällä päivän kummatkin erät tiukkojen kamppailujen jälkeen.

Päivän avauserän startissa kärkeen paineli Henric Stigell saaden peräänsä Waltteri Koskisen ja Lari Jukolan. Kahron startti ei ollut aivan nappisuoritus, mutta lähtömutkan jälkeen hän paineli sentään viidentenä.

Sarjakärjessä Iisalmeen saapunut Miika Oinonen sen sijaan avasi eränsä aivan häntäpäässä, vielä huonommin meni sarjan nelosena olleella Teemu Keljolla, hän nosteli pyörää pystyyn lähtömutkassa.

Stigell veti joukkoa reilun puolimatkan krouvin taakse, Kahro ja Oinonen puolestaan nousivat koko ajan tuloksissa ylöspäin. Kahron päästyä seitsemännellä kierroksella kakkoseksi hän alkoi tavoittaa Stigelliä. Oinonen ajoi tässä vaiheessa neljäntenä. Kahdennellatoista kierroksella Kahro pääsi ohittamaan kärjessä kiitäneen Stigellin, samalla kierroksella Oinonen otti kolmossijan Jukolalta.

Loppujen lopuksi Stigell oli maalissa vasta neljäs yhden kaatumisen jälkeen, Oinonen pääsi noin kolmen sekunnin päähän erän voittaneesta Kahrosta ja Jukola puolestaan otti uransa ensimmäisen yleisen luokan SM-erän podiumsijan ollen kolmas.

Toisen erän startissa Jukola jatkoi vahvoja otteitaan ottamalla ykköspaikan, nyt Kahro pääsi matkaan kakkosena perässään Stigell ja Oinonen. Stigellin matka päättyi kuitenkin jo seitsemännelle kierrokselle ketjujen katkeamiseen.

Katkenneet ketjut tekivät pyörään sen verran tuhoa, että sunnuntainen MX1-luokan kisa jää Stigelliltä väliin, koska ykköspyörä ja osat ovat jo matkalla Englantiin ensi viikonlopun EM-kisaan.

Kahro otti ykköspaikan jo ensimmäisellä kierroksella saaden Oinosen kantaansa. Vähitellen kaksikko erottui muista, Stigellin keskeytyksen jälkeen kolmossijasta jäivät kisaamaan Jukola ja Valtteri Malin. Kahro piti koko erän ajan muutaman sekunnin etumatkan Oinoseen, Malin puolestaan prässäsi Jukolaa lähes koko puolituntisen, kunnes onnistui ohituksessa kolmanneksi viimeisellä kierroksella.

– Lari teki pienen virheen, muutin itse ajolinjaa ja vedin hirmu riskillä ohi, nyt se onnistui, Malin tuuletti uransa ensimmäistä SM-erän kolmospaikkaa.

Alkukaudesta myös MX1-luokassa kilpaillut Oinonen ei jäänyt Iisalmen maisemiin vaan lähti kotimatkalle heti palkintojenjaon jälkeen.

– Huomenna lepoa ja maanantaina töihin. Loppukauden keskityn MX2-luokkaan ja mestaruuden voittamiseen siinä. Voittoja lähdin tietysti tänne hakemaan, mutta kakkossijatkin oli kuitenkin no, aika ok.

Kahron ilmeestä paistoi helpotus, kun ennen Iisalmen kisaa tapahtunut pyörämerkin vaihdos näytti onnistuneen.

– Vihdoinkin kisapäivä ilman ongelmia. Varsinkin toinen erä oli todella tiukka, yritin koko ajan tehdä eroa Oinoseen, mutta hän ajoi todella hyvin ja vaikka puristin koko erän aivan täysillä, en vaan päässyt karkuun.

– Edellinen kisa Karkkilassa meni valitettavasti pieleen teknisten ongelmien takia ja kun sen takia sain nollaerän tähän sarjaan, nyt voin vain lähteä taistelemaan täysillä jäljellä oleviin eriin. Uskon kuitenkin, että taistelen vielä varmasti mestaruudesta, vain yhdeksän pisteen takamatkalta Oinoseen nähden mestaruutta hakeva Kahro totesi.

Stigell säilytti sarjan kolmospaikan epäonnestaan huolimatta, mutta takamatka Kahroon kasvoi jo 37:n pisteen mittaiseksi. Nelossijalla on tungosta, Joonas Heimonen nousi kahdeksantoista pisteen päähän Stigellistä kummankin erän viitossijalla.

Jukola puolestaan pomppasi sarjan viitoseksi vain seitsemän pisteen päähän Heimosesta. Sarjanelosena Iisalmeen saapuneen Keljon toinenkaan erä ei ollut menestys, yhdeksännen sijan jälkeen hän putosi sarjan kuudenneksi kahden pisteen erolla Jukolaan.

Neljällä pyörällä eteneville motocrossareille, eli ATV-harrastajille kilpailu oli kauden toinen SM-osakisa. Luokassa nähtiin näyttävää kärkitaistelua kummassakin erässä. Lauri Pellonpää voitti ensimmäisen erän käytyään koko erän kestäneen kamppailun Olli Koskelan kanssa.

Toisessa erässä Koskela vei joukkoa startista maaliin asti. Erän kakkoseksi ajoi kauden mittaan vauhtiaan parantava Jani Tanhuanpää. Konkari Jani Saarinen oli kummankin erän kolmas.

Kauden puolivälin krouvissa Koskela johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Pellonpäähän. Saarisen kolmospaikan niskaan hengittää Lasse Ruotsalainen vain kahden pisteen takamatkalta.

MX2- ja ATV- SM-sarjat jatkuvat 31. elokuuta Orimattilassa. Iisalmessa puolestaan kilpaillaan sunnuntaina MX1-luokan SM- ja MXC/A- sekä MXJ-luokkien Suomen Cup.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/941496
Pistetaulukot siellä linkistä "Championship"
 

Uusin numero