Kahro, Silander ja Rainio voittoihin Hyvinkään Moottorikerhon juhlakilpailussa

Hyvinkään Moottorikerho isännöi lauantaina junioreiden ja veteraanien Suomen Cup -sarjojen ja sunnuntaina SM-sarjojen motocrosskauden avausta. Myös sivuvaunujen SM-sarja käynnistyi lauantaina.

Sunnuntaina radalla nähtiin tiukkaa taistoa kaikissa kolmessa Suomen mestaruusluokassa. Pääluokassa MX1 erävoitot menivät virolaiselle Erki Kahrolle siitä huolimatta, että hän kaatui toisessa erässä peräti kahdesti. MX2-luokan osakilpailun ykkönen oli Espoon Moottorikerhon Emil Silander, jolle kyseessä oli SM-uran ensimmäinen voitto. Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan kummankin erän vahvin oli Vantaan Moottorikerhon Sampo Rainio.

Lauantaina alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -avauksen voitti Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen, joka hallitsi kumpaakin erää. 35-vuotiaiden veteraanien MXV35-luokan ykköstilan nappasi Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik. 45-vuotiaiden veteraanien MXV45-luokan ykkönen oli isäntäseuran Lari Lehtiö, joka ajoi kummassakin erässä toiseksi. 55-vuotiaiden MXV55-luokan osakilpailuvoitto otettiin erien kakkos- ja ykköstiloilla, kun Mikkelin Moottorikerhon Antti Paasonen nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Sivuvaunujen Suomen mestaruussarjan avauksen kummatkin erät olivat Helsingin Moottorikerhon Riku ja Lari Kunnaksen heiniä, sillä MM-sarjassakin kilpaileva pari oli täysin ylivoimainen.

Kahro oli hukata voittonsa

MM-sarjassakin ajoittain ajava Erki Kahro oli vahva ennakkosuosikki sunnuntaihin lähdettäessä ja hän myös lunasti odotukset. MX1luokan ensimmäinen erä kulki hänen hallussaan alusta loppuun ja toinenkin erä käynnistyi Kahron tahdissa. Hän kuitenkin kaatui vauhdikkaasti ja vielä toistamiseen kierrosta myöhemmin.

Kahro kuitenkin pystyi puristamaan takaisin kärkeen ohi Orimattilan Moottorikerhon (OriMK) Juuso Matikaisen.

– Ei kyllä ollut tarvetta kaatua. Ensimmäinen kaatuminen oli aika raju ja toisen kerran kaaduin, koska pyöräni ohjaus oli mennyt vinoon. Erä olikin aika haastava. Muuten ajoni oli tänään hyvää eikä minun tarvinnut puristaa täysillä, Kahro kertasi.

Matikainen ajoi ensimmäisessä erässä kolmanneksi ja toisessa kakkoseksi, mikä toi hänelle yhteistulosten toisen sijan. Päivän kolmas oli Espoon Moottorikerhon Jami Numminen ennen Suomen mestaruutta puolustavaa, Siilinjärven Vesan Santtu Tiaista. Viidenneksi sijoittui OriMK:n Joni Tuominen.

Silanderin ensimmäinen

Emil Silander kaatui MX2-luokan ensimmäisen erän lähdössä, mutta nousi ruutulipulle toiseksi. Kakkoserässä hän oli pitkään toisena, mutta Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvisen virhe avasi oven Silanderille, joka kiitti ja ajoi voittoon. Kyseessä oli Espoon Moottorikerhon kuljettajan ensimmäinen erä- ja osakilpailuvoitto SM-tasolla.

– Fiilis on tietenkin hyvä. Minä ja taustajoukkoni olemme tehneet paljon töitä tämän eteen. Ensimmäisen erän starttikasa ei ollut mielestäni oma mokani, mutta sitten kaaduin myöhemmin vielä kerran. Siinä meinasi jo tulla epätoivo, mutta onnistuin silti. Toinen erä oli oikeastaan vaikeampi, koska jouduin taistelemaan pitkään ”Allun” kanssa, Silander kertoi.

Myös Kurvinen ajoi uransa parhaan SM-osakilpailutuloksen ollen päivän toinen. Avauserän voittaneen Roni Kytösen kakkoserä meni piloille jo alussa eikä hän onnistunut nousemaan kuudetta sijaa korkeammalle. Hän oli silti päivän kolmas.

Rainiolle odotetut voitot

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan hallitseva Suomen mestari Sampo Rainio oli radan valtias Hyvinkäällä. Hän voitti molemmat erät selvästi johtaen niitä startista maaliin.

– Tein aika-ajossa 2,5 sekunnin pohjat ja molemmat erät olivat todella hyviä. Vein startit ja erät. Ei olisi voinut mennä paremmin. Yritin ajaa mahdollisimman kovia kierrosaikoja ja välttää virheitä, mutta kyllähän se meinasi mennä vähän yksinajeluksi, Rainio kuvaili.

Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi ajoi toiseksi ja Lohjan Seudun Moottorikerhon Joakim Hindersson kolmanneksi.

Motonet SM-Motocross sarja jatkuu Siilinjärvellä 30.6.-1.7.

Tulokset

MX1
1. Erki Kahro, EST, KTM, 50 pistettä
2. Juuso Matikainen, OriMK, Husqvarna, 42p.
3. Jami Numminen, EMK, Husqvarna, 40p.

MX2
1. Emil Silander, EMK, Honda, 47p.
2. Aleksi Kurvinen, VMK, KTM, 40p.
3. Roni Kytönen, JSMK, Husqvarna, 40p.

MXC/A
1. Sampo Rainio, VMK, KTM, 50p.
2. Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, 44p.
3. Joakim Hindersson, LosMK, KTM

Kaikki tulokset sunnuntai
https://speedhive.mylaps.com/Events/1532962

Kaikki tulokset lauantai
https://speedhive.mylaps.com/Events/1531654

 

Uusin numero