Kaatuminen heikensi Kallion asemia aika-ajossa

Kärkikolmikon valtasivat tutut kuskit Stoner, Rossi ja Lorenzo.

Pramac Racing -tallin Mika Kallio joutui tyytymään 12. sijaan, mutta tiukassa ryhmässä ero kärkeen oli 1,276 sekuntia. Neljäs sija jäi valkeakoskelaiselta vain reilun neljän kymmenyksen päähän.

Aiemmin lauantai-illan harjoituksissa lupaavasti kuudenneksi ajaneen Kallion aika-ajotulosta heikensi kaatuminen heti jakson neljännellä kierroksella.

– Kaatuminen tapahtui keskellä mutkaa. Mietin jälkeenpäin, että avasinkohan kaasun liian aikaisin. Tiedonkeruun mukaan se ei ollut syynä, joten ehkä rengas ei ollut vielä parhaassa toimintalämmössä, Kallio ihmetteli.

– Sen jälkeen jouduin ajamaan kakkospyörälläni, joka ei ollut aivan yhtä hyvä, vaikka siihen samat säädöt laitettiinkin. Kokeilin erilaisia renkaita ja tärkeää ajoaikaa kului kaatumisen takia paljon hukkaan. Se harmittaa, että nyt olisi ollut hyvät mahdollisuudet jopa toisen rivin lähtöpaikoille.

– Sunnuntai-illan kisassa täytyy iskeä mukaan kakkosryhmän kyytiin, mutta se vaatii lähdön onnistumista. Podiumsijat ovat vauhdin puolesta jo jaettu, mutta varmasti nähdään tasaista kamppailua seuraavista sijoista, Kallio ennakoi.

Uusin numero