Juselius ja Nieminen mestareita MX-liigassa

Korkeimman luokan, eli MXC/B:n mestaruus oli jo matkannut aiemmin Mauno Niemiselle, mutta Imatralla kruunattiin myös MXC/C-luokan mestari. MX65-luokan titteli jäi vielä avoimeksi.

7-11-vuotiaiden kuljettajien MX65-luokka oli vaihteeksi jaettu kahteen ryhmään suuren osallistujajoukon takia. Sarjan kärkikaksikko, Siuntion Moottorikerhon Kimi Koskinen ja Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio, arvottiin eri ryhmiin, joten kummallakin oli mahdollisuus ottaa täysi pistepotti. Se vaikeutti Koskisen urakkaa varmistaa mestaruus.

Rainio voittikin kummatkin A-ryhmän ja Koskinen B-ryhmän erät, joten kaksikon ero sarjassa säilyi 44 pisteessä. Osakilpailussa voi kerätä maksimissaan 50 pistettä, joten mestaruustaiston ratkaisu siirtyi kauden päätösosakilpailuun.

– Olen tyytyväinen ajooni, mutta harmittaa tämä ryhmäjako. Sampo pystyi nyt säilyttämään mahdollisuutensa mestaruuteen, tai siis minä en pystynyt varmistamaan titteliä, Koskinen kertoi.

– Oli kiva voittaa välillä. Tietenkin olisi ollut mukavampaa voittaa Kimi, mutta on tämäkin hauskaa. Yritän voittaa vielä Raumalla, missä minun pitää sitten ajaa aivan täysillä, Rainio puolestaan kommentoi.

Yhteistuloksissa A-ryhmän kakkos- ja kolmospaikat menivät isäntäseura Imatran Moottorikerhon Ville Schadewitzille ja Tampereen Motocrossin Jasper Haavistolle.

B-ryhmässä Koskinen sai palkintokorokkeelle seuraa Jalasjärven Moottorikerho / UA:n Jere Harjusta ja Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Miro Varjosesta.

Astetta isompien pyörien alimmassa, eli MXC/C-luokassa ykkönen oli Sipoon Moottorikerhon Viktor Juselius, joka varmisti jo ensimmäisen erän voitollaan MX-liigan mestaruuden. Hän oli viimeisen kierroksen kaatumisestaan huolimatta ykkönen myös toisessa erässä.

– Nyt tuntuu tosi hyvältä, kun voitin mestaruuden. Ajoni kulki edelleen hyvin, kuten aiemmissakin kisoissa. Kun kaaduin toisessa erässä, luulin jo voiton menneen. Sain pyöräni kuitenkin nopeasti pystyyn ja käyntiin, Juselius iloitsi.

Siuntion Moottorikerhon Miika Jukarainen oli toinen ja Salon Moottorikerhon Niklas Laine kolmas.

MXC/B-luokan A-finaali oli Hyvinkään Moottorikerhon Wiljam Malinin juhlaa siitäkin huolimatta, että hänen toinen starttinsa meni pilalle ja hän kaatui kaksi kertaa. Malin voitti silti kummatkin erät.

– Ensimmäisen erän hieman heikko startti ei vielä haitannut, mutta toisen erän alku oli todella surkea. Olin viimeisten joukossa ja erään mahtui pari kaatumista. Sain kuitenkin ”raivon” päälle ja pystyin nousemaan viimeisellä kierroksella voittoon, kun Tomi Mannonen kaatui kärjestä, Malin kuvaili.

MXC/B-luokan yhteistuloksissa toinen oli Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi ja kolmas Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma.

Saman luokan B-finaalin voitti Pieksämäen Moottoripyöräkerhon Tuomas Vauhkonen, toinen oli Vantaan Moottorikerhon Markus Ylikorpi ja kolmas Jämsän Seudun Moottorikerhon Jonne Jaatinen.

MX-liiga jatkuu  seitsemännen osakilpailun merkeissä sunnuntaina samalla Imatran radalla niin sanottujen aikuisten luokkien osalta.

MX65-luokka, A-ryhmä:
1. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 50 pistettä
2. Ville Schadewitz, IMK, KTM, 42
3. Jasper Haavisto, TamMC, Kawasaki, 34

MX65-luokka, B-ryhmä:
1. Kimi Koskinen, SMOK, KTM, 50
2. Jere Harju, JaMoKe/UA, KTM, 44
3. Miro Varjonen, TSMU, KTM, 38

MXC/C-luokka:
1. Viktor Juselius, SiMK, KTM, 50
2. Miika Jukarainen, SMOK, Suzuki, 44
3. Niklas Laine, SaMK, Yamaha, 38

MXC/B-luokka, A-finaali:
1. Wiljam Malin, HyMK, KTM, 50
2. Miika Lammi, PCMK, KTM, 42
3. Pyry Juupaluoma, JSMK, Kawasaki, 38

MXC/B-luokka, B-finaali:
1. Tuomas Vauhkonen, PiMoKe, KTM, 45
2. Markus Ylikorpi, VMK, Honda, 43
3. Jonne Jaatinen, JSMK, Kawasaki, 36

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1062645
 

Uusin numero