Jurvassa jyrähtää – kotimaan RR-kausi korkataan Botniaringillä

Talouden alavire näkyy valitettavasti osanottajamäärissä, mutta siitä huolimatta vakavasti kilpailemiseen suhtautuvia moottoripyöräilijöitä riittää aikaansaamaan lähes täydet lähtöruudut.

Superstock 600-luokka on kilpailijamäärällä mitaten viikonlopun väkirikkain, mutta ilahduttavinta on pienimmän luokan Moto 3-luokan osallistujamäärän kasvu. Myös 100-kuutioisilla pikkupyörillä ajettava MiniGP-luokka on paisumassa entisestään.

Mestari vaihtuu
Superbike-luokassa

Viikonlopun pääluokan, eli Superbiken SM-kultamitalistin nimi tulee tällä kaudella vaihtumaan, sillä hallitseva mestari Kari Vehniäinen ei kaikkia osakilpailuja aja.

Kauden avauksessa Vehniäinen osallistuu vain merkkiluokka KTM RC390 Cupin starttiin.

Superbiken tasoa Vehniäisen poissaolo ei välttämättä laske, sillä nopeaksi havaittu virolaispilotti Hanno Velt haastaa kotimaan parhaat.

Superbiken mestarisuosikkeja ovat Veltin lisäksi Tapio Pirilä, Mika Hautala ja Matteo Mossa.

Kuussatasissa hallitseva mestari Ville Kandelin saanee tiukimman vastuksen muutaman vuoden takaisesta mestarista Marko Aarniosta ja radoille palaavasta Mika Koivuniemestä.

Motokolmosissa Felix Nässi lienee ennakkosuosikki.

Sivuvaunuissakin hallitsija vaihtuu, sillä virolainen mestaripari Eero Pärm/Mairon Meius ei ole Jurvassa titteliään puolustamassa.

Kilpailu ei Jurvassa keskity pelkästään SM-lähtöihin, sillä mukana on vallitsevan tavan mukaan jo mainittu merkkiluokka KTM RC390, ”jokamiesluokka” Star Service Cup, sekä kaksi starttia Classic-pyörille.

Ilmatieteen laitos ei vielä kykene tarkkaa tietoa kisasäästä antamaan, mutta näyttää siltä, että kilpailut saataneen vietyä läpi ilman Wet Race kylttiä.

Kotimaisen ratamoottoripyöräilykauden avauskilpailu Jurvan Botniaring-radalla voisi olla samalla kesän avausreissu muille motoristeille. Majoitusta kannattaa kysellä ainakin radan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalta Lintulan Ratsutilalta.
 

Uusin numero