Junioriliigan suosio kesti syksynkin

Kaikissa kolmessa junioriluokassa kisattiin kahdessa erillisessä ryhmässä. Kaikkein nuorimpien, eli 7-11- vuotiaiden MX65-luokassa oli jopa lähellä, ettei kisaa pitänyt jakaa kolmeen ryhmään.

Nuorimpien junnujen kisassa nähtiin myös tiukin mitalisijakamppailu. Ykkös- ja kakkospaikoille ei enää tullut Riihimäellä muutosta, mutta vääntö pronssista meni tiukaksi. Roni Kytönen nousi sarjan kolmoseksi ajettuaan oman kisaryhmänsä erien voittoon ja toiseksi Miko Koposen jälkeen. Tatu Pekkarinen kaatui omassa päätöserässään ja jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella erässä kolmen parhaan joukosta. Näin Kytönen vei pronssin vaivaisen yhden pisteen erolla.
Luokan kauden mestari on Peetu Aalto ja toinen Matias Murto. Vertti Partaselle kauden päätöskisa oli täydellinen, kun hän voitti molemmat oman kisaryhmänsä erät.

Pykälää vanhempien, eli 10-11- vuotiaiden MXC/C:n mestaruushan oli jo Riihimäelle tullessa selvä, Kim Savaste varmisti ykköspaikkansa jo edellisessä kisassa Alavudella. Sarjan kakkosena kauden päätökseen saapunut Jere Haavisto osui ryhmäarvonnassa Savasteen kanssa samaan joukkoon ja he kävivätkikin tiukan kisan erien voitoista. Savaste voitti ensimmäisen ja Haavisto puolestaan toisen. Kaksikko oli jälleen aivan omaa luokkaansa ja samalla varmistui Haaviston sarjan hopeasija.
Juho Kaitanen ajoi kärkiparin jälkeen molempien erien kolmanneksi ja sinetöi näin sarjan pronssia. Toisen kisaryhmän molemmat erät voitti Matias Latvala.

MXC/B:ssä nähtiin kaksi lähes täyttä lähtöpuomillista 12-15- vuotiaita junnucrossareita. Sarjan voiton oli jo aiemmin varmistanut kesken kauden MXC/A-luokkaan noussut Joel Kolehmainen. Teemu Skipparin erissään ajamat kolmas ja toinen sija riittivät nostamaan hänet sarjan hopeapaikalle ennen Ville Reuteria. Sarjan päätöspäivän erävoittoihin ajoivat ykkösryhmässä Toni Kaivolainen ja Jimi Kankare ja toisessa molemmat erät voittanut Antti Ahtila.

Motocross-kaudesta on jäljellä vielä ensi viikonlopun kerhojoukkueiden SM-kisa Tampereella, lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Porissa kisattava pariajo- ja veteraanijoukkuekisa sekä kauden huipentumana marraskuun ensimmäisen viikonlopun Supercross-SM:n päätöskisat Lahden Suurhallissa.

Tiedote: Totti Raittila

Uusin numero