Juniori omisti historiallisen MM-kultansa Rossille – numerolla 46 ajaen

Kyseisellä numerolla kultaa Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa huuhtoi Rossin VR46-junnutiimin italialaiskuljettaja Nicolo Bulega, joka omisti tittelin mentorilleen.

Valencian Ricardo Tormo-radalla sunnuntaina varmistunut mestaruus on historiallinen, sillä Moto3-luokan junioreiden MM-sarjaa ajettiin ensimmäistä kautta.

– Olen sanaton. Tämä on ollut fantastinen vuosi ja me kaikki olemme onnistuneet kovassa työssämme. Meillä oli loppukaudella myös paineita, mutta kestimme ne. Haluan kiittää tiimiäni, perhettäni sekä ystäviäni ja omistan tämän mestaruuden Valelle, iloitsi KTM:llä kisannut 16-vuotias Bulega.

KTM pysyy Bulegan pyörämerkkinä myös ensi kaudella, jolloin sarja vaihtuu. Bulega ajaa silloin ensimmäisen täysipainoisen kautensa Moto3-luokan varsinaisessa MM-sarjassa.

SKY Racing Team VR46:n väreissä Bulegan tiimikavereina kilpailevat mestarisuosikkeihin lukeutuva Romano Fenati ja Andrea Migno.

Tulisieluisena tunnetulla Fenatilla on jo Rossin kanssa sovittuna, että hän siirtyy kaudella 2017 samassa tiimissä Moto2-luokkaan.

Ajon tiimi testaa tiiviisti

Pikaista revanssia hakevalla KTM:llä on jälleen ensi kaudella kovat odotukset Moto3-luokan MM-sarjassa. Honda kuittasi tänä vuonna tuplan, eli henkilökohtaisen ja merkkimestaruuden.

Fenatin ohella mestarikandidaattien joukkoon nostetaan ensisijaisesti Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Brad Binder.

Binder ja hänen uusi tiimikaverinsa, Red Bull Rookies Cupin mestariksi päättyneellä kaudella kruunattu hollantilainen Bo Bendsneyder, 16, käynnistivät testit viime viikolla Jerezin radalla.

Bulegan tavoin MM-sarjan rookie-kuljettajiin lukeutuva Bendsneyder oli innoissaan kokemastaan.

– Moto3-pyörä oli todella nopea! Ajoin paljon kierroksia ja opin jo mukavasti ensimmäisten kahden päivän aikana. Odotan innolla testien jatkumista maanantaina Valenciassa. Se on rata, josta pidän, pudottelee ”Bad Boy #64” Bendsneyder.

Uusin numero