Jukola onnistui Trentinossa

Trentinon osakilpailu ajettiin muista MM-sarjan kilpailuista poikkeavalla formaatilla; perjantaina kilpailutapahtumat aloitettiin normaaliin tapaan supertestillä, ja lauantaina päivä alkoi crossitestillä, joka ajettiin kolmeen kertaan. Tämän jälkeen vuorossa oli pieni tauko ja sitten endurotesti ajettiin neljään kertaan. Päivän päätti extreme-osuus, jossa extremetesti ajettiin neljään kertaan siten, että kahdelle viimeiselle kierrokselle pääsi molemmista luokista vain tulosten viisi parasta.

Koko Kytönen Motorsport -kolmikko aloitti päivän hienosti ja crossitestin jälkeen Roni Kytönen johti Enduro Youth -luokkaa 42 sekunnilla Hugo Svärdin ollessa kuudentena. Enduro Junior  -luokassa Lari Jukola oli myös loistavassa vauhdissa ollen crossitestin jälkeen seitsemäntenä. Endurotestillä Jukola jatkoi vahvoja otteitaan Junior-luokassa ja lähti extreme-osuudelle kahdeksantena. Youth-luokassa Kytönen joutui luopumaan kärkipaikastaan ja oli ennen extremetestejä toisena vain vajaat kolme sekuntia italialaista Ruy Barbosaa perässä. Svärd suoritti tasaisesti endurotestit ja lähti extreme-osuudelle kuudentena.

Extreme testeillä ensimmäisellä Jukola epäonnistui ja hävisi reilusti aikaa, mutta toisella nuorukainen hienon suorituksen ja oli Junior-luokan toiseksi nopein. Kilpailussa Jukola oli hienosti yhdeksäs. Youth-luokassa Svärd ajoi tasaisesti extremetestit ja oli ensimmäisellä yrityksellä seitsemäs ja toisella neljäs. Kilpailussa Svärd oli lopulta seitsemäs eikä päässyt kahdelle viimeiselle extremetestille. Roni Kytönen puolestaan epäonnistui täysin extremetesteillä ja oli lopulta tuloksissa viides.

– Crossitestit meni sillä lailla vähän miten pitikin, mutta enduro- ja extremetestillä kaverit tulivat vain kovempaa. Tuo extremetesti oli sillä lailla vähän harmillinen, että muuten kun päivän aikana oli tiukkaa taistelua, niin sitten tuollainen ”hard enduro”- tyyppinen extreme teki vähän turhan isoja eroja, Kytönen kertasi päivän jälkeen.

– Crossitestit meni hyvin vaikka ensimmäisellä kaaduin ja viimeisellä hävisin aikaa paljon, kun koneen pultti oli löystynyt ja pyörä tärisi melko paljon. Ajaessa luulin jo, että koneessa on jokin vika ja otin hieman rauhallisemmin. Muuten endurotestit ja extremet tuli ihan hyvin, Svärd kertoi.

– Päivä meni kokonaisuudessaan hyvin. Ensimmäisellä extremellä ahnehdin vähän sellaiseen kivikkoon, jossa oli porukkaa jumissa ja kaaduin. Siinä hävisin turhan paljon aikaa ja sijoituksia. Olen kuitenkin tyytyväinen päivään ja siihen, että pyörän säädöissä on menty oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa, Junior-luokassa yhdeksänneksi ajanut Jukola kertoi.

Kytönen Motorsport-kuljettajat kilpailevat seuraavaksi tänään sunnuntaina Siilinjärvellä motocrossin SM-pisteistä.

 

Uusin numero