Jukola juhli kotiradallaan: Toinen starttini oli aivan mieletön

Jukola hallitsi viikon takaisen MX-liiga-avauksen tapaan MX125-luokkaa.

Aikuisharrastajissa Hyvinkään Moottorikerhon Antti Luoto otti kakkospaikan.

Hyvinkään Moottorikerhoa (HyMK) edustava Jukola lähti kotikilpailuunsa kaksi erävoittoa alla 24MX MX-liigan avauksesta Vantaalta. Jukola oli pitelemätön myös Hyvinkäällä, sillä hän vei kummatkin 125-kuutioisten pyörien MX125-luokan erät johtaen niitä lähdöstä maaliin.

– Molemmat lähdöt onnistuivat, mutta toinen starttini oli aivan mieletön. Lisäksi ajoin erän alussa kolme kierrosta täysillä ja sain karistettua muut kannoiltani. Rata oli tänään todella hyvä, kun se kuivui eilisten vesisateiden jäljiltä eriin, Jukola kertoi.

MX125-luokan kakkospaikan otti Vantaan Moottorikerhon Teemu Lahtinen ennen seuratoveriaan Karl-Robert Reinikeä.

Aikuisharrastajien MXB-luokassa jatkui niin ikään puhdas voittokulku, kun Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Miika Latvala pokkasi jälleen selvät erävoitot.

– Ei voittaminen ole helppoa, vaan kyllä niiden eteen täytyy vain tehdä töitä. Silti minulle riitti ihan oma ajoni ja täytyy olla tyytyväinen, että ajoni ja pyöräni toimivat. Minulla on SM-taustaa parin vuoden takaa, mutta kisatauon jälkeen ajattelin, että voisin olla tässä alemmassa luokassa viiden joukossa, Latvala kuvaili.

Isäntäseura Hyvinkään Moottorikerhon Antti Luoto oli MXB-erissä kolmas ja toinen, mikä tarkoitti yhteistulosten kakkospaikkaa. Kolmanneksi ajoi Luodon kanssa samoilla eräsijoilla Pieksämäen Moottoripyöräkerhon Samuli Launonen.

Kärkkäiselle tuplavoitto

Naisten MXD-luokassakin mentiin samalla tahdilla kuin Vantaalla, kun Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen voitti kummatkin erät.

Padasjoen Moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi haastoi jälleen Kärkkäisen, muttei pystynyt ottamaan erävoittoa. Luokan nopeimman kierrosajan kellottanut Mertsalmi kaatui toisessa erässä, mutta oli silti siinäkin toinen.

– Käteni puutuivat avauserässä, mutta toisessa pystyin ajamaan paremmin. Vaikka Mertsalmi kaatui, piti minun ajaa kunnolla. Hän tuli kuitenkin sen verran kovaa perässä. Ajoni oli koko päivän parempaa kuin Vantaalla, mihin olen tyytyväinen, Kärkkäinen iloitsi.

Naisten kolmossijat nappasi Vantaan-osakilpailun tapaan Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist. Näin ollen Kärkkäinen, Mertsalmi ja Nyqvist ovat ajaneet samat sijat kaikissa neljässä erässä.

MX-liiga jatkuu kolmannella osakilpailulla 23.-24. toukokuuta Porin Moottorikerhon isännöimänä.

MX125:
1. Lari Jukola, HyMK, KTM, 50 pistettä.
2. Teemu Lahtinen, VMK, Husqvarna, 42
3. Karl-Robert Reinike, VMK, Omavalmiste, 38

MXB:
1. Miika Latvala, JaMoKe/UA, KTM, 50
2. Antti Luoto, HyMK, Honda, 42
3. Samuli Launonen, PiMoKe, KTM, 42

MXB+MX125 B-finaali:
1. Niko Ruotsalainen, KarkMK, Kawasaki, 50
2. Esa Pellikka, KaMK, KTM, 42
3. Joonas Helppi, KaMK, Honda, 40

MXD:
1. Sanna Kärkkäinen, VMK, KTM, 50
2. Hanna Mertsalmi, PadMU, Yamaha, 44
3. Marita Nyqvist, MäntsMK, Yamaha, 40

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1131185

Uusin numero