Juho Kantolan paluu SM-sarjaan toi onnistumisia

Juho Kantola saalisti Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailusta kaksi podiumsijoitusta Supersport 300-luokassa. Voittokaan ei ollut kaukana, ja nälkää jäikin niin että kilpakumppanit saavat jatkossa olla entistäkin tarkempana.

Klaukkalalainen 16-vuotias Juho Kantola jatkoi kilpailukauttansa nyt kotimaassa Alastaron osakilpailussa. Juho osallistui Fin Supersport 300 -luokkaan pyöränään MM-speksien mukainen KTM RC390R.

Rockmotorsport KTM -tiimiä edustava ja Kallio Racing Junior Teamin tukema kuljettaja lähti hieman sekavin tunnelmin SM-sarjan osakilpailuun mukaan. Vaikea viime kausi ja haasteet alkukaudesta Espanjassa olivat syöneet itseluottamusta ja siksi kilpailukyky sarjan kovimpia kuskeja vastaan oli kysymysmerkki. Toisaalta viimeisen ESBK-kilpailun tuoma positiivinen tunnelma antoi lupauksia.

Harjoitukset menivät nousujohteisesti ja jopa aikaisemmin hieman päänvaivaa tuottanut sadekelikin näytti kulkevan hyvin. Tiimi teki kovaa työtä pyörän säätöjen kanssa ja kuskista oli havaittavissa selkeää piristymistä. Aika-ajoissa Juho puristi toiseen ruutuun, mikä oli hyvä saavutus.

Ensimmäiseen kisalähtöön lähdettiin kovalla luottamuksella, mutta lähdön epäonnistuttua kilpailusta tuli selviytymistaistelu. Rasmus Nurmi osoitti heti kaapin paikan ja karkasi, kun Kantola joutui raivaamaan tietään kärkikahinoihin. Taistelun jälkeen Kantolan tuloksena oli toinen sija.

-Sijoitus ihan ok, mutta harmittaa vietävästi tuo lähtö. Olisi ollut kiva kokeilla haastaa Rasmus jo heti ekassa lähdössä, totesi Juho kilpailun jälkeen.

Toiseen kilpailuun valmistauduttiin onnistuneen aamun lämmittelyn kautta ja asenne oli positiivinen. Nyt Kantola saikin kolmosruudusta hyvän lähdön ja ampaisi Nurmen perään. Kolmantena voittotaisteluun ilmoittautui mukaan kovaan vireeseen itsensä piiskannut Arttu Matikainen. Kolmikko ajoikin kovaa kisaa läpi koko lähdön vaihdellen useasti paikkoja. Kantola ajoi muutaman kierroksen kärjessä, mutta vaihdemissi pääsuoran alussa maksoi paljon ja Nurmi sekä Matikainen kuittasivat ohi. Viimeisen kierroksen viimeiseen mutkaan koitettiin vielä kaikki, mutta rintarinnan maaliintulo antoi Juholle lopulta tulokseksi kolmannen sijan vain 0,2 sekuntia voittajan perässä.

-Aivan käsittämättömän makeaa oli ajaa jätkien kanssa kilpaa. Arttu ansaitsi tänään voiton, mutta molemmat herrat saavat olla varpaillaan tulevissa koitoksissa, sillä aion ottaa vielä voiton, paalutti Juho kisan jälkeen jämäkästi.

Juho Kantola osallistuu seuraavaksi Botniaringillä ajettavaan SM-osakilpailuun 14-15.8.2021.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa myös Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.