Juho Kantolan ESBK -pistejahti tyssäsi tylysti tekniikkamurheisiin

Oma kierrosennätyskään ei auttanut, kun tekniikkamurheet hidastivat Juho Kantolan vauhtia Valencian ESBK-osakilpailussa.

Klaukkalalainen, juuri 17-vuotta täyttänyt, Juho Kantola jatkoi kilpailukauttansa Espanjassa. 23-24.10.2021 ajettiin Valencian Ricardo Tormon radalla, jolla ajetaan myös MotoGP osakilpailu. Juho osallistui ESBK -sarjan SBK Junior -luokkaan pyöränään KTM RC390R.

Rockmotorsport KTM -tiimiä edustava ja Kallio Racing Junior Teamin tukema kuljettaja lähti kovalla innolla hakemaan pistesijoja kilpailulähdöistä, mutta haaveeksi jäi. Jo harjoituksien aikana tiimi yritti ratkoa tekniikkamurheita, jotka vaikuttivat merkittävästi Juhon vauhtiin. Pyörä ei toiminut kuten piti.

-Ottaa kyllä aikas rajusti päähän, kun itellä oli ihan ok syöttö, mutta vähän väliä oli joku murhe. Sain puristettua perjantaina ihan kelpo kierrosajan, joka oli selkeästi oma ennätys, mutta sitten lauantaina aika-ajoissa tuli taas uudet murheet pyörän kanssa. Tiimi teki kyllä kaikkensa ja siitä iso kiitos heille, mutta itseäni syö tämä rotan lailla, kiukkuaa Juho viikonlopun jälkeen.

Lauantain kisalähdön Juho joutui keskeyttämään jo toisen kierroksen jälkeen, kun ajaminen meni vaaralliseksi tekniikkamurheiden vuoksi. Sunnuntain kisaan lähdettiin hänniltä ja sieltä kipuaminen pisteille, erittäin kovatasoisessa sarjassa, on valitettavan mahdotonta. Juho taisteli hyvin läpi kilpailun, mutta tehon puutteesta kärsivällä laitteella työ oli mahdotonta.

Tiimi kerää nyt voimia vielä auringon alla muutaman päivän ennen seuraavaa Jerezin osakilpailua. Tekniikkamurheisiin haetaan ratkaisuja kovalla tekemisellä ja usko parempaan on käsinkosketeltava. Jerezissä ajetaan jälleen kaksi kilpailulähtöä 30.-31.10.2021. Lauantaina startti on klo 15.45 ja sunnuntaina 13.00 paikallista aikaa. Kisoja kannattaa seurata RFME:n Youtube kanavalta.

Juhon matkaa maailman huipulle voi myös seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.