Juho Kantolan Botniaring-viikonloppu – hatusta taiotuilla säädöillä ja ilman harjoituskierroksia

Kuva: Track Punk Racing

Vaikka kilpailuviikonloppuun lähdettiin ”siteet silmillä ja säätöjen suhteen arpapelillä”, niin Botniaringin kisaviikonlopusta jäi kuitenkin jäljelle ehjä pyörä ja hyviä kierrosaikoja.

Klaukkalalainen ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola jatkoi SM-kauttaan viimeisessä osakilpailussa viikonloppuna Botniaringin radalla Jurvassa. 17-vuotias Juho ajaa SM-sarjaa uudella upealla Ducati Panigale V2 -moottoripyörällä, joka on varustettu kaikilla mahdollisilla MM-sääntöjen mukaisilla herkuilla. Juho edustaa DucatiJK36-tiimiä. Luokka on uusi Next Generation Supersport, mikä ajetaan yhdessä Superstock 600 -luokan kanssa.

Edellisen osakilpailun onnistumiset olivat vielä hyvin mielessä kun viikonloppuun lähdettiin. Juho oli viettänyt hieman lomaa lajista ja siksi oli tärkeää päästä ajamaan perjantaina hyvät harjoitukset Ducatille uudella radalla. Valitettavasti tämän osalta tuli täysi katastrofi. Perjantai oli ilmojen suhteen hyvinkin vaihteleva ja kun siihen lisättiin toisen luokan pyörien ongelmat pitää öljyt koneiden sisällä, niin soppa oli valmis. Juho pääsi ajamaan täyspitkää rataa vain neljä harjoituskierrosta ja lisäksi kuusi kierrosta lyhyttä rataa, joka ei kisaa palvellut millään tavalla.

Joten lauantain aika-ajoon lähdettiin täysin siteet silmillä ja pyörän säätöjen suhteen täysin arpapelillä. Aika-ajo päästiin onneksi kuitenkin ajamaan kokonaan läpi, vaikka Juho tulikin jo varikolle pari minuuttia liian aikaisin pienen teknisen murheen vuoksi. Juholta ihan solidi suoritus, joka toi oman luokan paalun ja yhdistetyissä tuloksissa Superstock 600 -luokan kanssa sijan viisi.

Lauantain kisalähtö ajettiin hienossa kelissä, mutta pyörä ei ollut Juholle mieleinen. Hän kärsi läpi kisan huonosta kääntyvyydestä ja siksi ei pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin. Kainulaisen Kirsin kanssa kovaa vääntöä läpi kisan, joka päättyi Juhon eduksi hienolla ohituksella viimeisellä kierroksella. Voitto omassa luokassa ja yhteistuloksissa sija viisi.

Sunnuntaiaamu aukesi, täysin ennustuksista poiketen, kovan vesisateen voimin ja taas oltiin uuden äärellä. Datainsinööri Arturo taikoi pyörään säätöjä hatusta ja warmup menikin ihan ok. Ennen kisaa varoiteltiin varikolla radan vaikeista olosuhteista, kun isoja vesilammikoita oli ympäriinsä. Juho lähtikin kisaan varovaisella taktiikalla, joka meni alussa jo vähän ylikin. Muutaman kierroksen jälkeen Juho sai rytmistä kiinni, mutta takamatkaa oli jo hyville sijoille liikaa. Kova taistelu toi kuitenkin yhteistuloksissa kolmanneksi kovimman kierrosajan, mikä vähän lohdutti tiimiä. Oman luokan voitto ja yhdistetyissä sija seitsemän.

-Olihan viikonloppu. En ollut ajanut Ducatilla täällä metriäkään ja kun perjantain harjoitukset menivät täysin pyllylleen, niin vaikeata oli. En oikein saanut koko viikonloppuna hyvää tuntumaa päälle ja siksi tulokset nyt oli mitä oli. Ainoa isompi positiivinen asia oli tuo sadekisan paras kierrosaika ja tietysti se, että pyörä on ehjä, totesi Juho kisan jälkeen hieman harmistuneena pieni virne naamalla.

Suomen kausi oli nyt sitten tässä ja tiimi miettii kovasti tulevaa. Suunnitelmissa on Espanjassa ajaminen sekä Pärnussa ajettava viimeinen Viron kisa. Mutta niistä ja niiden toteutumisista sitten lisää myöhemmin. Kiitos kaikille kannustuksesta ja tuesta tämän SM-kauden osalta.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola. 

Ducati JK36 tiedotus

Uusin numero