Juho Kantolalle onnistuminen Alastaron SM-osakilpailussa

Uusittu etujousitus siivitti Juho Kantolan oman kierrosennätykseen Alastaron kisaviikonloppuna. Next Generation Supersport -Ducati kulki Juhon käskemänä ensimmäistä kertaa alle 1.20 kierrosajan.

Klaukkalalainen ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola jatkoi SM-kauttaan hienosti viikonloppuna Alastarolla. 17-vuotias Juho ajaa SM-sarjaa uudella upealla Ducati Panigale V2 -moottoripyörällä, joka on varustettu kaikille mahdollisilla MM-sääntöjen mukaisilla herkuilla. Juho edustaa DucatiJK36-tiimiä. Luokka on uusi Next Generation Supersport, mikä ajetaan yhdessä Superstock 600 -luokan kanssa.

Edellisen osakilpailun jälkeen Juho oli päässyt harjoittelemaan Alastarolla useamman kerran ja kisaviikollakin päästiin ajamaan kivasti kierroksia. Kemoran kisan jälkeen uusittu etupään jousitus teetti vielä hieman työtä, mutta oikeat säädöt alkoivat jo harjoituksissa löytymään. Perjantaina Juho ajoikin oman kierrosennätyksensä ja alitti näin jonkinlaisena rajapyykkinä pidetyn 1.20 ajan. 

Aika-ajot eivät sitten menneet ihan niin kuin tiimi suunnitteli, mutta lähtöruutu seitsemän yhdessä kivikovan Superstock -sarjan kanssa oli kuitenkin tyydyttävä. Omassa luokassa Juho oli nopein. Lauantain kisalähtö olikin sitten väriä täynnä. Juho sai hieman huonon startin, mutta nousi nopeasti taistelemaan lähdön viidennestä sijasta. Kova taistelu mm. Joona Sepän kanssa läpi kisan tuotti lopussa hienon tuloksen, kun Juho ylitti maaliviivan ruutulipun heiluessa sijalla kaksi. Kokonaiskilpailun podium paikka oli loistava tulos, oman luokan voiton lisäksi.  

Sunnuntain kisaan lähdettiin lähtöruudusta kuusi, mutta pari kilpailijaa puuttui edestä, niin lähtötilanne oli erinomainen. Valitettavasti yön aikana tiimin tekemät muutokset pyörään eivät olleet toiveiden mukaiset ja Juho kärsi koko kilpailun ajan huonosta kääntyvyydestä. Hieman tylsäksi mennyt kisa toi oman luokan ykkössijan lisäksi kokonaiskisan viidennen paikan.

-Olen kyllä erittäin iloinen vauhdista viikonloppuna, vaikka sunnuntai olikin nyt mitä oli. Tästä on kiva jatkaa vikaan SM-kisaan Botniaringille ja sen jälkeen mahdollisesti kohti Espanjan kisoja. Tiimi toimii ja urheilu on kivaa, toteaa Juho kisan jälkeen hymy huulilla.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa myös Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola. Juhon uudet kotisivut avautuu lähiaikoina juhokantola.fi osoitteessa.

Ducati JK36 tiedotus

Uusin numero