Juho Kantola armeijasta tuplavoittoon Alastaron SM-kilpailussa

Asepalveluksen suorittaminen on häirinnyt Juho Kantolan Circuit Racing -kilpailukautta, mutta vauhti on yhä tallella. Osoituksena tästä Kantola ajoi kauden päätösosakilpailussa Alastarolla tuplavoittoon.

Klaukkalalainen ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola pääsi vihdoin kilpailuihin kauden viimeisessä osakilpailussa Alastaron-moottoriradalla. 18-vuotias Juho ajoi upealla Ducati Panigale V2 -moottoripyörällä, joka on varustettu kaikilla mahdollisilla MM-sääntöjen mukaisilla herkuilla. Juho edustaa DucatiJK36-tiimiä. Luokkana tänä vuonna Open 600. 

Juho on suorittanut tänä vuonna asevelvollisuutta, mikä on rajoittanut osallistumista kilpailuihin ja harjoituksiin. Onneksi mahdollisuus osallistua kauden viimeiseen osakilpailuun avautui, sillä Juho todella halusi osallistua kilpailuun, jossa ajetaan uudella pidemmällä radalla. Lähtökohdat kilpailuihin olivat haasteelliset, mutta vaikka harjoittelu olikin jäänyt ns. nolliin, oli tiimi luottavainen.

Vapaat harjoitukset aloitettiin torstaina ja perjantaina, mutta vaihteleva sää rajoitti harjoitusaikaa radalla. Kuitenkin aina kun Juho oli radalla, parantui kierrosajat ja ajaminen alkoi olla nautinnollista. Valitettavasti haasteet pyörän säätöjen kanssa aiheutti hieman päänvaivaa ja sitä ei myöskään auttanut varikolla tapahtunut epäurheilijamainen käytös yön aikana, kun pyörän säätöjä oli muutettu kutsumattoman vieraan toimesta.

Onneksi tiimi sai tuekseen ammattiapua, kun Markku Visuri antoi todella tärkeää apua pyörän säätämisessä. Lauantaille olikin hyvät lähtökohdat, kun tiedettiin pyörän olevan kunnossa. Aika-ajoissa Juho ajoi Open 600-luokan paalupaikalle. Luokka ajetaan yhdessä Open 1000-luokan kanssa ja yhdistetyissä tuloksissa lähtöpaikaksi tuli 7.

Lauantain kisaan startattiin kostealle radalle, mutta vaikka olosuhteet eivät olleet ideaalit, niin Juho hallitsi hermonsa loistavasti ja otti mahtavan lähdön. Juho haastoi kilpailun alkupuoliskolla myös koko lähdön kärkitaistoa ohittaen useita Open 1000-luokan pyöriä. Sujuva kilpailu toi lopulta selvän voiton Open 600-luokassa.

Sunnuntain kisaan lähdettiin pykälää paremmasta lähtöpaikasta ja punavalojen sammuttua Juho näytti kuka on starttien kruunaamaton kuningas. Aivan uskomaton lähtö ruudusta kuusi ja kärkeen. Juho johti koko lähtöä ensimmäisen kierroksen, mutta tehokkaampien pyörien ansiosta Open 1000-luokan kärki alkoi ohittamaan Juhoa. Hienosti ajaen läpi kisan Juho ajoi maaliin selkeän eron turvin ottaen toisen voiton.

– Hienoa oli taas päästä ajamaan ja uusi Alastaron rata on todella makea. Vaikka oman luokan osalta mitään isompaa kilpailua ei tullut, niin oli jees taistella tonnisten kanssa. Koskisen Kenny ajoi ihan omaa kyytiä, joten siihen ei ollut mitään saumaa, mutta muiden kanssa olisin varmaan pystynyt taistelemaan, jos olisi ollut siihen todellinen tarve. Onnea Maikolan Jesselle luokan voitosta, totesi Juho kisan jälkeen.

Juho suorittaa nyt armeijan loppuun ja ensi vuonna ajetaan sitten taas koko kausi. Missä se tapahtuu, on vielä täysin auki, joten tilannetta kannattaa seurailla aktiivisesti. 

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola. 

Teksti: Ducati JK36 tiedotus, kuvat: Harjukuvat

Uusin numero