Juhlakisasta ei pisteitä Kalliolle

Perjantaina kuivalla radalla kärkiryhmän vauhtiin yltänyt Kallio ja hänen Marc VDS-tallinsa eivät enää sadekuurojen jälkeen löytäneet riittävästi pitoa Moto2-luokan pyöräänsä.

– Takapään pito heikkeni huomattavasti sadekelin jälkeen. Vaikka rata välillä kuivuikin, emme löytäneet riittävää pitoa ja samanlaista kyytiä enää lauantain ja sunnuntain aikana, Kallio myönsi.

– Kisassa onnistuin nousemaan pistesijoille, mutta kisavauhtiin ei voi olla tyytyväinen. Sekunnin verran olisi täytynyt parantaa kierrosaikoja, että olisi päässyt ajamaan lähelle kärkiryhmää.

– Kaaduin aika-ajossa ja kilpailussa metrilleen samassa kohdassa, kun kovassa jarrutuksessa keula luisti alta. Keulan säädöt olivat melko kriittisellä alueella. Keula tuntui aika hyvältä, mutta se ei varoittanut yhtään kummallakaan kerralla, Kallio jatkoi.

Tiistaina ja keskiviikkona Kallion talli suorittaa testijakson samalla Estorilin radalla. Testirupeama tulee tarpeeseen, sillä epäonnistenkin vaiheiden jälkeen Kallio ja tallikaveri Scott Redding ovat edelleen ilman MM-pisteitä kolmen osakilpailun jälkeen.

– Viikonlopun aikana emme päässeet ajamaan hyvässä kelissä kovinkaan paljon, joten testeihin jäi runsaasti työsarkaa. Tulevalle viikolle on onneksi luvassa lämpöisempää keliä ja sitä myötä parempaa pitoa.

Uusin numero