Juha Salminen nimitettiin FIM endurolegendaksi

Juha Salminen juhlii endurolegendaksi nimittämistään yhdessä Terhi-vaimonsa kanssa Monte Carlossa. Kuva: Nita Korhonen.

Enduron 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen sai korkea-arvoisen tunnustuksen sunnuntai-iltana Monte Carlossa.

Kansainvälinen Moottoripyöräliitto FIM nimitti sunnuntaina vuotuisessa palkintogaalassaan Monte Carlossa, Monacossa Suomen Juha Salmisen endurolegendaksi. Salminen on kautta historian maailman menestynein endurokuljettaja. Hän saavutti vuosina 1999-2011 yhteensä 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta ja on lisäksi ollut tuomassa Suomelle yhteensä kuusi maajoukkuemaailmanmestaruutta.

– Tietysti hyvältä tuntuu. Siisti juttu. Uran kohokohdat ovat jo olleet ja menneet ja tämä on nyt tietysti kiva lisä. Ainahan se on mukavaa, kun muistetaan, joten ei voi olla kuin tyytyväinen ja ylpeä, Salminen toteaa.

Salminen sai nauttia illasta yhteensä 39 vuoden 2019 moottoripyörämaailmanmestarin kanssa.

– Onhan näissä kekkereissä oltu ja kiva on nyt nähdä, kun mestarit ovat melkolailla pyörähtäneet ympäri tämän kuuden vuoden aikana, kun itse olin viimeksi FIM:n palkintogaalassa. Mukavaa saada uusia naamoja ja uusia mestareita.

Salmisen lisäksi FIM nimitti ratamoottoripyöräilylegendaksi Italian kuusinkertaisen maailmanmestarin Max Biaggin sekä motocrosslegendaksi lajissa kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen Belgian Joël Robertin.

Aiemmin FIM on nimittänyt suomalaisista mestareista legendoiksi trialin kolminkertaisen maailmanmestarin Yrjö Vesterisen (2011), enduron seitsenkertaisen maailmanmestarin Kari Tiaisen (2012) sekä motocrossin nelinkertaisen maailmanmestarin Heikki Mikkolan (2015).

Uusin numero