Juha Salminen hukkasi kolme MM-pistettä risusavotassa

Salminen vei voiton lauantaina Guerreron ollessa toinen. Sunnuntaina osat vaihtuivat helteisessä Castiglion Fiorentinossa, kun myös yleiskilpailun nimiinsä vienyt Guerrero pystyi pitämään Salmisen 22 sekunnin turvin takanaan.

Pätkäpohjia tiukkaan tahtiin takonut Salminen oli vielä pitkän päivän puolivälin paikkeilla kiinni voitossa, kunnes kolmannen kierroksen endurotesti koitui hänen kohtalokseen.

– Tein kahden pitkän ajopäivän aikana vain yhden ainoan virheen. Se osui tuolle pätkälle, kun pyörä lähti vesivanasta kinkeämään. Tanko jäi jumiin sellaiseen tiheään risukkoon, jota minun piti alkaa raivata saadakseni pyörän ylös. Kapealla polulla oli sitten vielä lisää ohjelmaa, ennen kuin pääsin jatkamaan matkaa. Siinä tuli se ratkaiseva 32 sekuntia pataan, kertasi Salminen.

Salmisen vauhti oli kuitenkin koko ajan varsin hyvällä tasolla. Hän viimeisteli ennen kaatumista pohja-ajan kolmelle pätkälle ja toisti saman tempun edelleen endurotestin jäljiltä. Salminen oli extreme-testeillä jälleen koko päivän kiireisin kuljettaja kaikki luokat mukaanluettuna.

– Päivä oli tiukkaa sekuntipeliä heti aamusta alkaen Guerreron kanssa. Sitä vähän aavisteli, että jotain siinä saattaa tapahtua. Ikävä kyllä tuo hetkellinen takaisku osui sitten meikäläiselle. Mutta ei mitään. Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Ajo kulki hienosti ja pyörä pelasi moitteettomasti.

Kuin saunassa!

Edes hurja helle ei taltuttanut 13-kertaisen maailmanmestari menohaluja Toscanan upeissa maisemissa.

– Olipahan kuumaa! Huoltoon tullessani lämpömittari näytti 48 astetta. Nämä kaksi päivää osoittivat, kuka kestää tällaista kuumuutta. Kyllähän täällä nähtiin tukku aikamoisia sippaamisia.

Guerrero singahti voitolla samalla MM-johtoon, kun ranskalainen Pierre Renet nilkutti Husabergilla aamupäivän vaikeuksien jälkeen maaliin vasta sijalla 13. Renetiltä lähtivät ketjut samalla maastokokeella, jossa Salminen nähtiin myöhemmin savottahommissa.

Guerrerolla on koossa 155 pistettä, eli neljä Renetiä enemmän. Salminen tulee kolmantena 18 pistettä kärjestä.

– Ihan hyvä tilanne. Sain kavennettua eroa mukavasti. Tietenkin vähän harmittaa, että minulla olisi ollut sunnuntaina saumat poimia Guerrerolta kolme pinnaa pois, ynnäili Salminen.

MM-sarjasta on jäljellä kolme, Ruotsissa, Suomessa ja Ranskassa ajettavaa kisaviikonvaihdetta. Ruotsi ja Karlsborg ovat vuorossa seuraavaksi, eli 25.-26. elokuuta. Suomen osakilpailu Heinolassa odottaa vuoroaan heti seuraavalla viikolla.

– Ajan kahden viikon kuluttua vielä yhden Ranskan sarjan kilpailun ja eiköhän sitten ole pienen hengähdyksen paikka. Niin paljon sitä on tullut taas talvesta lähtien prätkällä ajettua, tuumi Salminen.
 

Uusin numero