Juha Kallio ja Niko Tanskanen kuljettajina – Sterkman Motorsport by HRP tekee paluun kotimaan radoille

Viime vuosina kansainvälisissä kilpailussa menestynyt Sterkman Motorsport by HRP tuo kaudella 2019 lisäväriä kotimaan Road Racing -kilpailuihin.
Kuva: Philippe Damiens
Viime vuodet kansainvälisissä road racing -kilpailuissa menestystä niittänyt Sterkman Motorsport by HRP tekee paluun Suomen radoille. Kuljettajina nähdään sekä uusia lupauksia että vanhoja tuttuja.

Supersport 300 -luokassa kaudella 2018 kolmanneksi sijoittunut Niko Tanskanen siirtyy Superstock 600 -luokkaan ja Sterkman Motorsport by HRP:n riveihin. Tiimipäällikkö Joni Hannula on aina pyrkinyt hankkimaan riveihinsä kehityskelpoisia nuoria, eikä hän peittele tyytyväisyyttään uuteen kuljettajaansa.

– Hienoa saada tiimiin uusi, nuori kuljettaja. Pyrimme tarjoamaan Nikolle kokonaisvaltaista valmennusta, joka tukee hänen kehitystään pitkällä aikavälillä, Hannula kuvailee.

15-vuotias Niko Tanskanen on todennäköisesti Superstock 600 -luokan nuorin kuljettaja kaudella 2019.

– Minulla oli monta vaihtoehtoa kaudelle, mutta Sterkman Motorsport by HRP tarjosi kaikkein kattavimman paketin. GSX-R 600 on todella kilpailukykyinen ja ammattitaitoiselta tiimiltä saa varmasti hyvää tukea sekä uuden luokan opettelussa että pidemmän aikavälin kehitystä silmälläpitäen. Kun vielä lisäksi viime vuonna tiimin väreissä kilpaillut Eemeli Lahti on luvannut tarjota apuaan, voin odottaa kauden alkua hyvillä mielin, Tanskanen kiittelee.

600-kuutioinen moottoripyörä on Tanskaselle uusi tuttavuus ja hän odottaakin innolla pääsevänsä tutustumaan ensi kauden työkaluunsa.

– Kunpa vain lumet sulaisivat nopeasti, jotta pääsisin pian testaamaan, toteaa Tanskanen innoissaan.

– Nikon saaminen riveihimme on tärkeää myös pääyhteistyökumppanillemme Sterkmanille, joiden filosofia on saman suuntainen omien ajatusteni kanssa. Myös heille on tärkeää saada auttaa nuoria lupaavia kuljettajia, toteaa Hannula.

Myös Superbiken SM-sarjassa kilpaileva Juha Kallio vierailee Sterkman Motorsport by HRP:n tiimissä kotikilpailussaan Imatranajossa.

– On mukava lähteä kilpailemaan Imatranajossa myös Supersport-luokkaan. Suzuki on minulle pyöränä tuttu ja Sterkman Motorsport by HRP:n pyörä on supernopea, varmasti yksi parhaista laitteista, jota viivalla nähdään, Kallio hehkuttaa.

Juha Kalliolla ja Sterkman Motorsport by HRP:n tiimipäälliköllä Joni Hannulalla on takanaan pitkä historia ja esimerkiksi Mansaarella Kallio kilpaili HRP:n väreissä. Miehet ovat keskustelleet aiemminkin Imatranajon Supersport-luokkaan osallistumisesta, mutta tähän asti tiimin kansainväliset kuviot ovat estäneet haaveet. SM-sarjaan osallistumisen myötä Sterkman Motorsport by HRP:lle aukesi mahdollisuus osallistua myös Imatranajoon.

– Tuntuu hyvältä päästä tekemään Imatralla yhteistyötä Jonin kanssa. Hän on ollut urallani erittäin tärkeä mies, ja on mukavaa palata tavallaan kotiin. Koska ajan eri tiimeissä Supersport- ja Superbike-luokissa, on kummankin luokan pyöristä huolehtimassa ammattitaitoiset, juuri kyseiseen pyörään perehtyneet mekaanikot, joten minun ei tarvitse kuin ajaa, kiittelee Kallio.

Eemeli Lahti jatkaa Sterkman Motorsport by HRP:n tukemana kuljettajana, mutta hänen ensi kauden kuvioistaan tiedotetaan myöhemmin. Tiimi jatkaa myös nopeaksi osoittautuneen Supersport-luokan pyörän kehittämistä.

– Käymme mahdollisesti ajamassa kansainvälisiä kilpailuja villillä kortilla. Lisäksi meillä on käynnissä todella mielenkiintoinen projekti KymiRingillä ajettavaan MotoGP-kilpailuun liittyen, Hannula vihjaa.

Uusin numero