Joukkue SM-motocross: Kuka vie mestaruuden; Hyvinkää – Helsinki – Joensuu, vai musta hevonen?

Heti alkuun on sanottava, että jäljempänä mainittujen joukkueiden nimijärjestys ei ole ajojärjestys, vaan nimet ovat täysin satunnaisessa järjestyksessä. Tämä siksi, että ketään ei pysty ”sorvailemaan” joukkuettaan mainittua nimilistaa silmälläpitäen.

Hyvinkäältä ovat tulessa Antti Pyrhönen, Atte Jousi ja Jukka Pirinen. Tosin, viimeisimpien tietojen mukaan viime tiistaina ajoharjoituksissa selkäänsä kovan krampin saaneen Pirisen osallistuminen kisaan on tätä kirjoitettaessa epävarmaa.

– Selkä kramppasi kesken ajon todella pahasti. Pääsin juuri ja juuri pois radalta. Onneksi iskarivelho Topi Toivonoja oli paikalla ja hän jelppasi pyörän autoon. Sen jälkeen menin heti lääkäriin ja sain pari piikkiä, jotka rentouttivat lihaksia. Tänään (torstaina) selkä on jo vähän parempi, mutta ei hyvä. Perjantaina on pakko ratkaista ajanko viikonloppuna, selvittää Pirinen tilannetta torstaina aamupäivällä.

Mikäli Pirinen ei aja, tuntuisi Marko Kovalaisen ajattaminen ykkösjoukkueessa luonnillisimmalta vaihtoehdolta. Joukkueenjohtaja Kari Kiivanen kuitenkin päättää ketä ajaa ja missä ajaa. Helsingin joukkue on myös todella kova; Toni Eriksson, Tomi Konttinen ja Ludde Söderberg. Paperilla nämä kaksi ovat kenties kovimmat, mutta mitä tekee Pohjois-Karjalan kolmikko; Iiro Laitinen, Miika ja Tommi Mäkinen? He voivat onnistuessaan olla todella kova kolmikko. Viime vuonna hopeaa napannut Vantaan MK koostuu kolmikosta; Marko ja Mikko Jumppanen, sekä Joonas Heimonen. Ajomiehiä kaikki.

Entä sitten muut? Tuusula luottaa Miika Oinosen, Kimmo Laakson ja Santtu Kanervan kyytiin. Turku saa myös kasaan kelpo ryhmän; Niklas Lehmuskoski, Miro Lehto ja Patrik Raittala. Salon MK:lla on myös iskukykyinen joukkue ja siinä ajavat Waltteri Heinonen, Eeli Takatalo ja Riku Ruotsalainen. Orimattilan MK:n ykkösnyrkki on kovassa iskussa oleva Niko Koskela. Koskela saa joukkuekavereikseen Niko Tommolan ja Joni Tuomisen.

Löytyykö mestarijoukkue edellä mainitusta ryhmästä, vai iskeekö joku musta hevonen valtit pöytään, ratkeaa sunnuntaina Hyvinkään Vahtipuistossa, kun starttipuomi kaatuu ensimmäisen erän merkiksi klo 12.

MXC kasikymppisten kerhokissassa on kenties vahvin valtikka isäntäkerho Hyvinkään junioreiden käsissä. Siinä ajavat tuore Suomen Cupin mestari Lari Jukola, cupin pronssimitalisti Santeri Pikkumäki ja Antti Ahtila, joka oli cupin pisteissä yhdeksäs. Vahva on myös Vantaan MK, jossa ajavat Teemu Lahtinen, Robin Selenius ja Miro Sihvonen. MXC:n joukkuemestaruus ratkotaan jo lauantaina klo 11.40 alkavassa kisassa.

Uusin numero