Jorge Lorenzo uskoo uuden tallikaverinsa Marc Marquezin oppivan häneltä: ”Uskon, että hän yrittää ottaa oppia vahvuuksistani”

Nyt 31-vuotiaalla espanjalaisella on edessään uusi haaste Repsol Hondalla hallitsevan maailmanmestarin Marc Marquezin tallikaverina.

Lorenzo tekee Hondasta melkoisen vertauksen.

”Repsol Honda on MotoGP-historian menestynein tiimi. Heillä on eniten voittoja ja mestaruuksia. Jos Hondaa verrataan jalkapallojoukkueeseen, se on Real Madrid tai Barcelona.”

Kaksi edellistä kautta Lorenzo ajoi Ducatilla, joka ei sopinut hänelle – voittoja silläkin silti tuli toisen kauden aikana.

”Ducatin pyörä oli hyvin iso ja korkea, se oli minulle jo liian iso. Mittasuhteidensa puolesta Hondan pyörä sopii minulle paljon paremmin. Se on kompaktimman kokoinen ja matalampi, pystyn kallistamaan sitä paljon paremmin. Tunnen sillä oloni mutkissa mukavammaksi, koska mitä lähempänä rataa olen mutkissa, sitä parempi itseluottamukseni on. Olen saanut pyörästä erittäin positiivisen vaikutelman, siinä on todella paljon potentiaalia”, Lorenzo sanoo.

Lorenzo uskoo, että hän tulee oppimaan paljon Marc Marquezilta ja päinvastoin.

”Kaikilla kuljettajilla on vahvuutensa ja heikkoutensa. Myös Marcilla. Yritän oppia nimenomaan hänen vahvuuksistaan ja hän uskoakseni minun. Minä haluan voittaa hänet ja hän minut, sellainen mahdollistaa koko tiimin kasvun ja myös nopeamman teknisen kehityksen.”
 

Uusin numero