Jorge Lorenzo: ”Tämä voitto ei muuta tilannettani millään tavalla”

Kolminkertainen maailmanmestari päätti voitottoman putkensa, joka alkoi sen jälkeen, kun mies siirtyi Yamahalta Ducatille toissa kaudeksi. Kuiva kausi kesti 23 kilpailua, mutta nyt hän oli musertavan ylivoimainen.

“Tämä ei muuta yhtään mitään, kilpailun voitto ei vaikuta millään tavalla tulevaisuuteeni. Totta kai olen iloinen voitosta, tämä oli yksi koko urani parhaista kilpailuista. Tämä oli makein voittoni koskaan. Mutta toisaalta olen myös surullinen. Jos minulla olisi ollut nämä tarvittavat palaset koossa jo aikaisemmin, olisin varmasti voittanut jo paljon aiemmin.”

Lorenzo korosti läpi viikonlopun, että pienet muutokset pyörän bensatankkiin estävät häntä nyt katumasta, kuten kävi Le Mansissa.

”Uskon olevani yksi rehellisimmistä kavereista varikolla, mutta silti ihmiset eivät joskus usko minua. He ajattelevat, että keksin tekosyitä, mutta en todellakaan keksi. Tarvitsin sen muutoksen bensatankkiin kyetäkseni säästämään energiaa. Lisäksi tarvitsin sulavamman pyörän. Kun sain ne Ducatilta, paransin todella paljon”, Lorenzo tilitti.

”Tämä tuntuu uskomattomalta unelta yli vuoden voitottoman jakson jälkeen. Olen kärsinyt paljon, kun en ole saanut tulosta aikaiseksi. Ajattelin jo, ettei kunnon tuloksia koskaan tulekaan, mutta missään vaiheessa en ole luovuttanut. Olen hyvin itsepäinen. Kun ajoin 16-vuotiaana 125-kuutioisissa Derbi Ducatilla, sanoin itselleni, että jonakin päivänä vielä voitan Ducatin pyörällä. Ja nyt olen viimeinkin tehnyt sen.”
 

Uusin numero