Jorge Lorenzo: ”On vain ajan kysymys, koska voitan myös Ducatilla”

Yhdeksän Yamaha-vuoden jälkeen Lorenzo siirtyi viime kaudeksi Ducatille. Kausi oli kuitenkin vaikea, Lorenzolla oli isoja hankaluuksia sopeutua uuteen pyörään. Kaudesta tuli ensimmäinen Lorenzon uralla, kun hän ei voittanut yhtään kilpailua. MM-sarjassa hän oli vasta seitsemäs.

Vaikka vaikeuksia oli, Lorenzo väittää kehittyneensä kuljettajana Ducati-vuotensa aikana.

”Ihan rehellisesti, olen nyt parempi kuljettaja kuin kaksi vuotta sitten. Pyörä oli minulle kokonaan uusi, oli positiivisia ja negatiivisia asioita. Pääsin askel askeleelta paremmin sinuiksi pyörän kanssa. Olen hiljalleen keksimässä, kuinka saan pyörästä kaiken mahdollisen potentiaalin irti”, Lorenzo sanoo Motorsport.comilla.

”Mutta on pakko sanoa sekin, että en ole edelleenkään pyörän kanssa täysin sinut, en tunne oloani täysin luontevaksi sen kanssa. En ole pystynyt ajamaan luontaisella ajotyylilläni Ducatin pyörällä.”

”Joka kerta, kun saamme tehtyä jonkin parannuksen, olen erittäin tyytyväinen tiimiimme. He tekevät kaikkensa, että saisin paremman pyörän.”

Avauskaudellaan Lorenzo jäi pahasti tallikaverinsa Andrea Dovizioson jalkoihin, joka ajoi MM-sarjan kakkoseksi.

”Hän voitti kauden aikana kuusi kilpailua. Minä ajoin mielestäni kauden jälkipuolikkaan aika mukavasti. Tunne on sellainen, että olemme heti ensi kauden alussa valmiita taistelemaan kärkipaikoista ja myös mestaruudesta.”

Lorenzo odottikin kaudesta 2017 vaikeaa. Hän tiesi, että siirtyminen Yamahalta Ducatille olisi kaikkea muuta kuin takuusulava.

”Lähdin mukaan tähän projektiin, koska halusin uuden haasteen urallani. Halusin yrittää jotakin todella hankalaa ja haasteellista eli maailmanmestaruuden voittamista Ducatilla. Olisin voinut jäädä mukavuusalueelleni Yamahalle, mutta halusin lisästimulaatiota. Lähdin mukaan, koska tiesin tämän olevan vaikeaa”, Lorenzo sanoo.

Lorenzo ei epäile hetkeäkään, etteikö hän pystyisi menestymään myös Ducatilla. Siihen hänellä on hyvät perusteet.

”Olen ollut kilpailukykyinen urani aikana kaikilla pyörillä, millä olen ajanut. Tiedän, että niin käy myös Ducatilla. Se on vain ajan kysymys”, Lorenzo uskoo.
 

Uusin numero