Jorge Lorenzo myöntää: ”Markkina-arvoni ei ole nyt kovin korkea”

Kolminkertaisen maailmanmestarin debyyttikausi Ducatilla oli erittäin hankala. Yhdeksän Yamaha-vuoden jälkeen Lorenzo ei sopeutunut millään täysin erilaiseen Desmosediciin.

Vaikka Lorenzo paransikin kauden mittaan, hän jäi ilman voittoa ensi kertaa MotoGP-urallaan. MM-sarjassa sijoitus oli vasta seitsemäs.

Kaikkien tiimien tehdaskuljettajien sopimukset päättyvät kauden 2018 jälkeen, joten kuljettajamarkkinoilla on odotettavissa melkoinen ruletti.

”Minulla on nyt oikein hyvä sopimus, koska markkina-arvoni oli erinomainen Yamaha-vuosien jälkeen. Minulla on kuitenkin sellainen tunne, että se on laskemaan päin”, Lorenzo myönsi Motorsport.comille.

”Monet ovat puhuneet muhkeasta sopimuksestani, mutta pitää muistaa, että kirjoittaessani sen olin viisinkertainen maailmanmestari. Olin voittanut MotoGP:ssä 44 kilpailua. Taistelin yhdeksän vuotta peräkkäin mestaruudesta, joten mielestäni voitin tämän sopimuksen.”

”Mutta tietenkin nämä asiat tahtovat mennä niin, että olet yhtä arvokas kuin edellinen kilpailutuloksesi. Minä ajoin viimeksi kolarin, eikä kauteni ollut muutenkaan hyvä, joten markkina-arvoni ei nyt ole paras mahdollinen”, Lorenzo sanoo.

Toisesta Ducati-kaudesta on kuitenkin tulossa parempi, jos ennusmerkit pitävät paikkansa.

”Koko ajan pitää olla valmis oppimaan lisää, yritän muuttaa ajotyyliäni jatkuvasti. Tein niin Yamahallakin, vaikka menestystä tuli, koska se on mielestäni kehittymistä. Nyt olemme saaneet pyörää paljon enemmän sellaiseksi, mitä minä haluan. Sen pitää olla nopea joka paikassa myös mutkien keskiosassa, mikä on usein ratkaiseva tekijä.”
 

Uusin numero