Jorge Lorenzo löysi heikkouden Marc Marquezista: ”Hän haluaa voittaa aina”

Lorenzo on kehnon viime kauden ja yhtä heikon alkukauden jälkeen löytänyt jälleen hienon iskukyvyn. Kesäloma oli lyhyt ja Lorenzo ruoskiikin promoottori Dornaa liian tiiviistä kisakalenterista.

”Meillä pitäisi olla ainakin kuukauden mittainen kesätauko. Kilpailuja pitäisi siirtää, esimerkiksi Phillip Island pitäisi sijoittaa kohtaan, missä sääolot siellä ovat paremmat. Pidin itse vain kolme vapaapäivää ystävieni kanssa, sen jälkeen palasin harjoittelemaan kovaa”, Lorenzo sanoo.

Nyt on aika palata radalle, kun sirkus jatkuu Tshekin Brnon radalla.

”Olen nyt paljon paremmin sinut Ducatin pyörän kanssa, sen jokainen voi nähdä tuloksistakin. Toki kaksi viime kilpailua Assenissa ja Sachsenringillä olivat hiukan hankalia, mutta ne ovat jo historiaa. Brno ja etenkin Itävalta ovat minulle ja Ducatille erittäin hyviä ratoja. Meidän on käytettävä nyt tilaisuutemme hyväksi.”

Lorenzo ei ole vielä luovuttanut edes mestaruustaistelua, vaikka Marc Marquezilla massiivinen pistejohto onkin. Lorenzolla on kurottavana kaulaa Hondan ykköstykkiin jo 80 pistettä.

”Enemmän kuin piste-ero minua huolettaa Hondan kilpailukykyisyys. Kyllä sen eron kurominen kiinni hankalaa on.”

”Olemme nyt ajaneet yhdeksän kilpailua, kymmenen on yhä jäljellä. Mikään ei ole mahdotonta. Pakko silti myöntää, että Marc ja Honda ovat vahvoja joka ikisellä radalla. Ja onhan tuo ero pisteissäkin suuri. En mieti nyt mestaruutta tai kolmen joukkoon pääsyä MM-sarjassa, meidän on päästävä ensin tilanteeseen, missä kilpailukykymme on huipussaan ja olemme nopeita jokaisella radalla”, Lorenzo sanoo.

Lorenzo on jo hiukan sivusilmällä tarkkaillut ensi kauden tallikaveriaan ja etsinyt heikkouksia Marc Marquezista.

”Hänen heikkoutensa voi olla siinä, että Marc haluaa voittaa joka ikisen kilpailun. Hän haluaa aina painaa täysillä ja antaa kaikkensa. Opiskelen pala palalta hänen tekemisiään ensi kautta varten, mutta pääasia on tietenkin keskittyä koko loppukausi omaan tekemiseen, ei muiden.”
 

Uusin numero