Jorge Lorenzo Honda-siirrostaan: “Saan olla kiitollinen Marc Marquezille”

Moni yllättyi isosti, kun Ducatilla ajava Lorenzo ilmoitti kesäkuussa, että hän siirtyy ensi kaudella Hondalle Marquezin tallikaveriksi.

Ducati oli antamassa heikosti ajaneelle Lorenzolle potkuja, eikä hänellä ollut monta vaihtoehtoa kunnes Honda tuli yllättäen peliin mukaan. Lorenzo myöntää Motorsport.comille, että saa olla tallipaikastaan kiitollinen Marquezille – tämä siitäkin huolimatta, että Aragoniassa tapahtunut loukkaantuminen on nostanut laineita ensi kauden Hondan tallikaverien välillä.

 ”Se, että Marc ei estänyt siirtymistäni Hondalle, tarkoittaa sitä, että hän luottaa itseensä todella vahvasti, eikä halua esitellä mitään heikkouksiaan. Hän oli ratkaiseva tekijä siinä, että allekirjoitin sopimuksen Hondan kanssa, olen hänelle siitä velkaa. Olen siitä hyvin kiitollinen, koska olin itse silloin hankalassa tilanteessa”, Lorenzo sanoo.

Ducatilla Lorenzon avauskausi ja tämän kauden alku oli todella vaikea. 23 ensimmäisessä Ducatilla ajetussa kilpailussa ei tullut yhtään voittoa, kolme palkintopallisijaa sentään. Mugellossa kesällä tuli voitto, sen jälkeen viidessä seuraavassa kilpailussa tuli kaksi voittoa lisää ja yksi kakkossija.

”En ole ollut Ducatilla mukavuusalueellani. Minun on täytynyt tavallaan löytää itseni uudestaan, että olen voinut menestyä. Se on auttanut minua löytämään jotakin, minkä jälkeen olen alkanut taas menestyä. Uskon myös, että tämä kaikki auttaa sopeutumistani Hondalle”, Lorenzo sanoo.

”Olen antanut paljon palautetta Ducatille siitä, millainen pyörän pitäisi olla. He ovat tehneet kuten olen halunnut. On keskitytty asioihin, joihin ei ole aikaisemmin kiinnitetty juuri huomiota kuten pyörän runkoon ja kaasun herkkyyteen”, Lorenzo sanoo.

Kun kausi päättyy, Lorenzo saa ensi puraisun Hondasta marraskuun testeissä Valencian päätöskilpailun jälkeen.

”Siitä tulee varmasti tietynlainen shokki, kun istun ensi kertaa Hondan pyörän päälle. Hondan pyörä on kooltaan aika paljon pienempi kuin Ducatin. Kun pääsen ajamaan sillä, olen varma, että siitä löytyy niin hyviä kuin huonojakin puolia”, Lorenzo arvelee.
 

Uusin numero