Jorge Lorenzo epävarmana itsestään Honda-kauden kynnyksellä: ”En todellakaan ole suosikki maailmanmestariksi”

Viisinkertainen maailmanmestari teki todellisen yllätyssiirron kerrottuaan kesällä siirtyvänsä Ducatilta Hondalle lajia dominoivan Marc Marquezin tallikaveriksi.

Lorenzolla on nyt allaan RC213V:llä neljä testipäivää Valenciassa ja Jerezissä. Hän odottaa innolla seuraavia testejä päästäkseen hiomaan omaa ajotyyliään sopivaksi Hondan pyörälle.

Lorenzo on arvellut, että Honda sopii hänelle paremmin kuin Ducati. Koska testipäivä ennen kauden alkua on rajoitettu, Lorenzo on hieman epävarma, onko hän täysin valmis, kun kausi 2019 alkaa Qatarissa maaliskuussa.

”Hankala sanoa, olenko ensimmäisellä Honda-kaudellani valmis vielä taistelemaan maailmanmestaruudesta. Totta kai yritän valmistautua avauskilpailuun niin hyvin ja huolellisesti kuin mahdollista. Mutta ei se ole helppoa, koska ennen kauden alkua on vain jokunen testipäivä jäljellä”, Lorenzo sanoo.

”Minun on taisteltava Marc Marquezia vastaan. Hän on erittäin hyvä kuljettaja, joka aloittaa jo seitsemännen kautensa Hondalla. Ei tästä helppoa tule, koska hänen lisäkseen on taisteltava Andrea Doviziosoa vastaan, joka ajaa seitsemättä kauttaan Ducatilla sekä jo yli kymmenen kautta Yamahalla ajanutta Valentino Rossia vastaan.”

Vaikka Lorenzo puhuukin avoimesti mahdollisista tulevista hankaluuksista, hän vakuuttaa silti olevansa onnekas päästyään Hondalle.

”Vastassani on monta kovaa kuljettajaa, joilla on vuosikausien kokemus omista pyöristään. Heitä ei tule olemaan helppo voittaa. Koen olevani silti onnen poika. Elämäni on ollut tähänkin asti menestyksekäs. On upeaa päästä tekemään sitä, mitä eniten rakastaa elämässä. Kun olin lapsi, en edes unelmoinut, että voisin joskus voittaa näin paljon ja menestyä tällä tavalla. Sanoin jo ensimmäisen maailmanmestaruuteni jälkeen, että kaikki, mikä tämän jälkeen tulee, on vain extraa”, Lorenzo sanoo.

Lorenzo sysäileekin paineita tulevasta kaudesta muiden niskoille.

”Totta kai tulen antamaan itsestäni kaiken. Ja sen antaminen tarkoittaa voittamista. Mutta voittaminen ei tule olemaan helppoa, sillä minä en todellakaan ole ensi kauden suosikki maailmanmestariksi. On silti muistettava sekin, että MotoGP:ssä kaikki on mahdollista.”

Lorenzo pääsee vielä sopeutumaan Hondaan Sepangin kaksissa testeissä 1.-3.2. ja 6.-8.2. sekä viimeisissä testeissä Qatarin Losailissa 23.-25.2. kaksi viikkoa ennen kauden alkua.
 

Uusin numero