Jorge Lorenzo: ”Autan Dovizioson mestariksi, jos vain suinkin voin”

Dovizioso on ennen sunnuntaina ajettavaa Valencian päätöskilpailua 21 pistettä Hondan Marc Marquezia jäljessä. Dovizioson on pakko voittaa kilpailu, eikä sekään todennäköisesti riitä.

”Totta kai autan häntä, jos suinkin pystyn. Tätä kysyttiin minulta jo hyvin varhaisessa vaiheessa kautta. Sanoin silloin, että on liian aikaista puhua asiasta, mutta nyt ei enää ole”, Lorenzo kertoo Crash.netille.

”Minun on tosin aika hankala tehdä mitään, koska Marquez on niin paljon paremmassa asemassa. Mutta ilman muuta tulen seuraamaan tilannetta erittäin tarkkaan, jos pystyn tekemään jotakin mestaruutemme eteen.”

Lorenzo oli edellisessä kilpailussa Valenciassa kakkonen, mutta yhtään voittoa hän ei ole onnistunut tällä kaudella ajamaan. Doviziosolla niitä on kuusi.

”Minulla on erittäin hyviä muistoja tästä radasta. Muissa luokissa en ole pärjännyt täällä, mutta MotoGP:ssä voitin täällä 2010, 2013, 2015 ja 2016. Tämä rata ei tosin ole viime vuosina Ducatia suosinut, vaikka Casey Stoner onkin täällä ottanut voittoja”, Lorenzo pohtii.

”Rata on hidas ja siinä on kapeita mutkia, mikä ei ole pyörällemme oikein sopinut. Mutta olemme saaneet pyörää parannettua juuri tällä osa-alueella. Lähdemme erittäin hyvällä fiiliksellä kilpiluun, toivottavasti saamme pyörästä irti sen, mitä tarvitaan.”

Uusin numero