Jörg Tebbe nopein Heinolan ovaalilla

Alkuerissä parasta vauhtia piti viime vuoden voittaja saksalainen Jörg Tebbe, joka voitti kaikki ajamansa kolme alkuerää ja eteni semifinaaleihin maksimipistein 12.

Varkautelaiset veljekset Jesse ja Aki-Pekka Mustonen väänsivät tasaisesti, Jessen kasatessa 11 ja Aki-Pekan 10 pistettä.

Pietarsaarelainen Matias Mäenpää ja ruotsalainen Jonas Andersson keräsivät kuusi pistettä mieheen. Tosin Mäenpään kilpailu päättyi yhdeksännessä erässä tapahtuneeseen kaatumiseen, jonka seurauksena mies loukkasi olkapäänsä.

Karhulan Simo Pulli ja Sysmän Jukka Mäiseli keräsivät viisi pistettä kumpainenkin. Järjestävän kerhon Raimo Juntunen keräsi kolme pistettä ja Ruotsin Andreas Westlund sekä epäonninen veteraani saksalainen Klaus-Peter Gerdemann yhden kumpainenkin.

Ensimmäisessä semifinaalissa Tebbe lähti startista kuin tykin piipusta ja erä ratkesi siihen. Jonas Andersson tuli maaliin toisena ja Raimo Juntunen kolmantena. He etenivät finaaliin. Gerdemannin vaisun päivän naulasi hylkäys starttivirheen vuoksi.

Toisessa semifinaalissa nähtiin kunnon kilvanajoa Mustosen veljesten kesken. Aki-Pekka oli tällä kertaa hieman Jesseä nopeampi. Kolmantena finaaliin selvisi Jukka Mäiseli.

Finaalissa Tebbe ja Aki-Pekka Mustonen lähtivät tasapäin liikkeelle suomalaisen ehtiessä ekapäähän ensimmäisenä. Takasuoralle Tebbe kuitenkin täräytti sellaisella vauhdilla, että sisäkautta tapahtunut ohitus näytti suorastaan helpolta. Tämän jälkeen Tebbe ajoi selkeään voittoon.

Aki-Pekka Mustonen ajoi yhtä selkeästi toiseksi ja velipoika Jesse Mustonen kolmanneksi.

– Tottakai olen tyytyväinen, kun kaikki erät pystyin voittamaan. Ei se kuitenkaan ollut niin helppoa, kuin miltä se ehkä näytti. Finaalissa oli alussa kova taistelu Apen kanssa. Sain ekapään onnistumaan hyvin ja sain takasuoralle hyvän vauhdin, joka mahdollisti ohituksen, kommentoi voittaja Tebbe.

Heinolan raviradan lehtereille saapuneet 550 katsojaa saivat nauttia vauhdikkaasta kilvanajosta erinomaisessa säässä.
 
Tulokset:
  1. Jörg Tebbe Saksa
  2. Aki-Pekka Mustonen VRT
  3. Jesse Mustonen VRT
  4. Jukka Mäiseli SyMK
  5. Jonas Andersson Ruotsi
  6. Raimo Juntunen HeMK
  7. Simo Pulli KarMK
  8. Andreas Westlund Ruotsi
  9. Matias Mäenpää J-PKMK
10. Klaus-Peter Gerdemann Saksa
 
Teksti ja kuva:
Tomi Nevanperä

Uusin numero