Joonas Tikkanen nappasi YROY -kilpailun voiton

Vuoden 2013 Young Rider of the Year -kilpailu päättyi 17.–18.8.2013 Joutsassa, JoSeMoRan radalla, järjestettyyn loppukilpailuun. Jo kolmatta kertaa mukana ollut Joonas Tikkanen nappasi tällä kertaa voiton, kuitaten samalla itselleen kilpailun pääpalkinnon, huippusuositun KTM 125 Duke ABS moottoripyörän.

– Hyvät on fiilikset tottakai, mitä muuta se voisi olla! Voittoahan kilpailussa lähettiin hakemaan, riemuitsee tuore voittaja. Hän lisää, ettei tasaväkisessä kilpailussa ollut mitään ennakkoaavistusta tulevasta voitosta.
– Viime vuonna olin kakkonen, mutta tänä vuonna kilpailu oli vieläkin kovempaa eikä varsinaisesti mikään ollut helppoa.

Niille jotka epäröivät kannattaako YROY-kilpailuun lähteä mukaan, voittaja Tikkanen rohkaisee, että osallistuminen ei maksa mitään ja esikarsintalomakkeen täyttämiseen ei mene kuin 10 minuuttia.

– Tosi kovatasoista porukkaa. Annettuja ajosuorituksia arvioitaessa painotettiin moottoripyörän käsittelytaitoja epäsuoralla lähestymistavalla. Vain muutamia tehtäviä mitattiin ja arvioitiin suoraan sellaisenaan, kun taas useat tehtävät oli rakennettu laajoiksikin asiakokonaisuuksiksi, joista poimittiin arvioitavaksi useita eri asioita per suoritus, tuomariston määrittelemien painotusten mukaan. Ja vaikka tämä on kilpailu, täällä on hyvä henki ja kilpailijat tykkäävät viettää aikaa toistensa kanssa. Ilmapiiri on ihan mielettömän hyvä ja ihmiset tukevat täällä toisiaan. Lopulta kaikki myös oppivat aina jotain uutta, me tuomaritkin, Totesi kilpailun päätuomari Moottoripyöräkerho 69:n Tommi Lumiaho.

Tässä kilpailun sijoitukset:

1. palkinto Joonas Tikkanen (Suonenjoki) 73,79 pistettä
2. palkinto Oula Regina (Turku) 71,92 pistettä
3. palkinto Aapo Savolainen (Kuopio) 69,27 pistettä

Kilpailun tukijoina ja yhteistyökumppaneina ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Michelin, L-Fashion Group Oy Motorsport ja Storm Motor.

YROY on nuorten 16 – 22-vuotiaiden motoristien ajotaitokilpailu, jossa testataan moottoripyörän kuljettajan ajotaitoja, liikennevalmiuksia ja riskien tunnistamista. Nuorten kuljettajien ajotaidon kehittämisen lisäksi kisan tavoitteena on lisätä nuorten motoristien liikenneturvallisuutta ja saada aikaan keskustelua turvallisesta liikennekäyttäytymisestä. YROY-kilpailu järjestettiin nyt 13. kertaa. YROY 2013 järjestivät yhteistyössä Suomen Motoristit ry ja Moottoripyöräkerho 69 ry.

Uusin numero