Jonathan Realle viides Superbike-MM

Kawasaki-kuljettaja Jonathan Rea varmisti Magny-Coursin osakilpailussa viidennen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Superbike-luokassa. Kaikki mestaruudet ovat tulleet Kawasakilla.

Superbiken MM-sarjasta on ajamatta vielä Argentiinan ja Qatarin osakilpailut, mutta mestarin nimi on jo selvillä. Kuten neljänä edellisenäkin kautena, mestarin nimi on Jonathan Rea.

Pohjois-Irlantilainen Rea ohitti mestaruuksien määrässä näin Carl ”Foggy” Fogartyn, jonka mestaruudet ovat vuosilta 1994-1995 ja 1998-1999. Fogartyn 59 osakilpailuvoiton lukeman Rea ohitti jo aikaisemmin ja tänään plakkariin tuli järjestyksessään 83. MM-osakilpailuvoitto.

Rean tilastot ovat muutenkin murskaavat. Hän on ykkönen paitsi maailmanmestaruuksien ja osakilpailuvoittojen määrässä, myös MM-pisteiden ja podiumsijoitusen lukumäärässä. Jonathan Rea on osallistunut Superbike-urallaan 274 MM-starttiin, joista podiumille hän on päätynyt 162 kertaa. Jos huomioidaan pelkästään viimeiset viisi kautta Kawasakilla, niin tilastot ovat vieläkin musertavampia: 135 MM-startista 68 voittoa ja 117 podiumsijoitusta.

Uusin numero