Jonathan Rea kuudenteen peräkkäiseen Superbike-mestaruuteen

Jonathan Rea varmisti Estorilissa kuudennen peräkkäisen Superbiken MM-sarjan mestaruuden.

Kawasaki Racing Teamin Jonathan Rea ylsi kuudenteen peräkkäiseen Superbiken MM-sarjan mestaruuteen sijoittumalla kauden päättävän Estorilin avausosakilpailun avauslähdön neljännelle sijalle. Sijoitus ei tullut helpolla, sillä Rea kaatui lähtöjärjestyksen määrittävässä Superpolessa ja starttasi kisaan vasta ruudusta 15.

Kilpailu kuluessa Rea taisteli jopa toisesta sijasta, mutta joutui lopulta tyytymään sijaan 4, joka riitti varmistamaan miehelle maailmanmestaruuden. Rea on ajanut kaikki kuusi mestaruuttaan Kawasakilla.

Jonathan Rea:
”Sanat eivät riitä kuvailemaan tunteitani. Tämä kausi on ollut uskomaton. Haluan kiittää WorldSBK-organisaatiota, Dornaa sekä kaikkia ratoja ja järjestäjiä siitä, että ylipäänsä saimme ajaa tänä vuonna. Kilpaileminen on toissijaista siihen nähden, mitä muut ovat tänä vuonna joutuneet kokemaan – mutta saimme silti ajaa kilpaa. Kaipaan faneja, perhettäni ja ystäviäni, jotka eivät voi olla täällä kanssamme. Tämä voitto on kaikille heille sekä Kawasaki Racing Teamille. Aloitimme takaa-ajajina, kuten viime vuonnakin, mutta emme missään vaiheessa antaneet periksi. Matka on ollut huikea ja olen todella onnellinen.”

Realla on viikonloppuna mahdollisuus saavuttaa vielä yksi merkittävä virstanpylväs, sillä hän on yhden päässä sadasta Superbiken MM-sarjan kilpailuvoitosta.

Jonathan Rea Superbiken MM-sarjassa:
• Maailmanmestaruus 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020
• Vuonna 2020: 22 kilpailulähtöä, 11 voittoa, 17 paalupaikkaa, 4 superpolea
• Voittoja uralla: 99 (joista 84 Kawasakilla)
• Palkintokorokesijoja uralla: 185 (joista 143 Kawasakilla)
• Paalupaikkoja uralla: 27 (joista 23 Kawasakilla)

Uusin numero