Jokiniemi ja Ragnell kilpailivat ensimmäistä kertaa supercrossissa

Blackseven Yamaha SH Racing-tallin kuljettajien vauhti oli jo hyvin lähellä TOP10 sijoja, mikä ruokkii nälkäisten junioreiden itseluottamusta.

Teknisesti taitava Ragnell viihtyi
vaativalla supercrossradalla

– Aamulla kun käytiin tallikavereiden kanssa lenkillä, oli jo todella hyvä fiilis. Olin Italiassa koulun kanssa pienellä lomalla ja odotin innokkaasti pääseväni takaisin Yamahan satulaan. Olihan siellä tietysti ihan kivan näköisiä tyttöjä, velmuili Ragnell pilke silmäkulmassa.

– Aika-ajossa onnistuin kohtuullisesti, olin oman ryhmäni seitsemäs, tiedän pystyväni parempaakin. Alku-erässä sain hyvän startin, olin neljäntenä. Toinen kilpailija pamautti kylkeen, vedin lipat, jäin pyörän alle jumiin. Pakoputki poltti paidan rikki, onneksi oli Leatt hartiasuoja ja niskatuki, jotka pelastivat tälle kertaa pahemmalta, jatkoi Ragnell.

– Finaalissa onnistuin taas startissa ja ajoin pitkään yhdeksäntenä. Tällä kertaa en vielä pystynyt pitämään sijoitusta, muut olivat nopeampia. Hyvä maku jäi kuitenkin päivän kilpailusta. Tiimi toimii loistavasti, parempaa paikkaa en voisi toivoa, päätti Ragnell.

Jokiniemen vauhti paranee
– startit vaativat hiomista

– Oli nastaa taas saada Kevin mukaan varikkopilttuseen, kun hän oli Rauman osakilpailun aikana Italiassa, kertoi hyväntuulinen Jokiniemi

– Aika-ajossa vähän yllätin itsenikin, kun täräytin kolmanneksi nopeimman ajan omassa ryhmässäni. Saatiin pyörä hyviin säätöihin ja sitä kautta sain hyvän itseluottamuksen, analysoi Samuli Jokiniemi.

– Lisää yllätyksiä tuli, kun otin kauden parhaan starttini alkuerässä ja ruutulipulla olin viides. En ole oikein onnistunut starteissa tällä kaudella. Finaalissa starttini olikin sitten taas umpisurkea, mutta sija sijalta nostin itseäni, jatkoi Jokiniemi. – Maalissa olin 11. ja olen siihen tyytyväinen. Ajan sillä tasolla mitä yhdessä tiimin kanssa on asetettu tavoitteeksi. Odotan innolla seuraavaa kilpailua, joka ajetaan kotiradallani Vantaalla, sanoi Jokiniemi.

Ahtila aika-ajon kolmas

– Aika-ajossa kulki kivasti, olin oman ryhmän kolmanneksi nopein. Alkuerästä menin jatkoon ajamalla yhdeksänneksi. Finaaliin lähdin tavoittelemaan 5-10 sijoituksia, kertoi puolestaan Antti Ahtila.

– Osuin finaalissa kanssakilpailijan kanssa yhteen ja vaihdepoljin taittui rungon alle. Se vei mahdollisuudet menestymiseen tänään. Näille ei voi mitään, sanoi Ahtila.

 MXCA Suomen Cup Finaali, Turku:
 1. Joel Kolehmainen KTM
 2. Jere Haavisto Honda
 3. Niko Silmola KTM
11. Samuli Jokiniemi Yamaha
14. Kevin Ragnell Yamaha

 Pistetilanne MXCA Suomen Cup 2/10:
 1. Jere Haavisto Honda 69
 2. Joel Kolehmainen KTM 67
 3. Juho Kaitanen Yamaha 48
 13. Samuli Jokiniemi Yamaha 21
 22. Kevin Ragnell Yamaha 7

 MXJ Suomen Cup Finaali:
 1. Miro Sihvonen KTM
 2. Emil Silander Honda
 3. Elias Vanhalakka Kawasaki
 17. Antti Ahtila Yamaha

 Pistetilanne MXJ Suomen Cup 2/10:
 1. Miro Sihvonen KTM 75
 2. Niclas Polsa Kawasaki 58
 3. Joona Saari Suzuki 53
  22. Antti Ahtila Yamaha 4

Seuraava kilpailu: 16.6 Suomen Cup 3/10, Vantaa.

Uusin numero