Jokamiesluokan kilpailukausi jatkuu vielä Alastaron osakilpailulla

Motoparkin osakilpailussa – kuten kauden muissakin kilpailuissa – Star Service Cupin eli jokamiesluokan lähtöruudukko oli ilahduttavan täynnä. (Kuva: Janne Huhtala)

Osa Jokamiesluokan kilpailijoista on ollut siinä uskossa, että kausi päättyy SM-sarjan päättyessä Motoparkin osakilpailuun. Osa taas on laskenut ajavansa pisteistä vielä perinteisessä kauden päättävässä Alastaron osakilpailussa.

RR-lajiryhmältä on jäänyt uuteen SM-sarjaan siirryttäessä huomioimatta MP-tuen järjes-tämä ”viimeinen” Alastaron kisa. Kaikessa viestinnässä olisi kilpailukalenteriin tullut liittää Alastarossa SM-sarjan päättymisen jälkeen ajettava erillinen jokamiesluokan-osakilpailu.

Lajiryhmä on päättänyt 16.8. pitämässään kokouksessa, että myös Alastaron kisassa jaetut Jokamiesluokan pisteet lasketaan mukaan luokan kokonaispisteisiin. Päätöksen perusteena on, että kansallisten luokkien kilpailujen ja ns. matalan kynnyksen kilpailujen järjestämistä tulee tukea. Nämä matalan kynnyksen kilpailut ovat koko lajille tärkeitä, sillä sitä kautta tulee tällä hetkellä valtaosa lajin uusista harrastajista.

Yritämme parhaamme mukaan mahdollistaa, että näitä yksittäisiä matalan kynnyksen Jokamiesluokan-kilpailuja olisi kaudella 2020 kaksi, joista toinen ennen SM-sarjan alkua ja toinen sarjan päättymisen jälkeen.

Lajiryhmä korostaa, että virhe on tapahtunut lajiryhmän viestinnässä, eikä SM-sarja ole tästä asiasta millään tavalla vastuussa.

Pahoittelemme joillekin kilpailijoille aiheutunutta harmia, toisaalta on myös eritäin hienoa, että kilpailut voivat vielä jatkua harrastajilla.

Jokamiesluokka siis jatkaa kilpailukauttaan Alastarossa 7-8.9.2019.

Terveisin SML RR-lajiryhmä

Uusin numero