Jokaiselle jotakin

125-kuutioisissa oli yksi ylitse muiden. Kuvassa kakkosena kurvaileva Eeki Kuparinen kippasi kalustonsa treeneissä, mutta oli kummankin kisapäivänä varsinaisissa kisastarteissa pitelemätön. Varsinkin sunnuntain suoritus oli kypsä. Koko kisan ajan kuvassa ykkösenä etenevän Antti Soitialan kantoja kolkutellut turkulainen iski ohi viimeisellä kierroksella Las Palmas-mutkan jarrussa.

Niki Tuuli on tullut nimensä mukaisesti tuulen lailla 125-kuutioisten kärkikaartiin. Toisen polven kisakuski on kivunnut podiumille kaikissa kauden SM-osakilpailuissa. Alastarolla virtasalmelainen oli lauantaina kakkonen ja sunnuntaina kolmas. Kaverin ajotyylissä näkyy isä John Tuulen geenit, ja jos ei ihmeitä satu tullaan nuorukaisesta kuulemaan vielä paljon.

Kisaviikonlopun toinen tuplavoittaja oli Sami Penna. BMW Dealer tiimin varakuski näytti runsaslukuiselle yleisölle, miten pelimies hoitaa hommat. Superbike-luokan lauantainen kisa siirrettiin sunnuntailla vesisateen ja öljyn tehtyä radan ajokelvottomaksi. Ja se sopi Pennalle. Erkka Korpiahon bemari-tiimissä korvannut konkari ajeli kaikessa rauhassa kakkosena molemmissa starteissa ja heläytti keulaan vasta viimeisellä kierroksella. Kuvassa Penna näyttää päivän yllättäjälle, Mika Koivuniemelle närhen värkit pari mutkaa ennen maalia.

Superbike-luokan sarjakakkonen, tuusulalaispilotti Mika Koivuniemi on löytänyt vanhaan ärrä Suzukiinsa oivat säädöt ja ajamiseensa kunnon tatsin. Koivuniemi oli Alastaron molemmissa starteissa kakkonen.

Kari Vehniäinen starttasi Alastarolla toiveikkaana, mutta tulos oli kehno. Ensimmäisessä kilpailussa Wehnä kesti kumipuoli alaspäin vain kaksi mutkaa. –Jarrutin keulan alta, uudet jarrupalat otti kiinni aika äkäsesti. Oma moka, valitteli mies avausstartin jälkeen kävellessään varikkoa kohti. Toisessa startissa konnevetinen oli kiinni pudiumpaikassa, mutta vetäisi Las Palmasissa pitkäksi ja tipahti seiskaksi.

Topi Haarala innostui virnuilemaan palkintopallilla. Kakkosstartissa kolmoseksi kiilannut konkari on sarjassakin samalla sijalla.

Pauli Pekkanen kaasutteli kakkoseksi Superstock 600-luokan sunnuntaisessa kilpailussa. Kuivankelin kisan voitti Tanskalainen Alex T Schacht ja kolmoseksi kiilasi SM-sarjaa johtava Aleksi Kyllästinen. Lauantaisessa vesikeli-kisassa podiumin miehitti aivan toisenlainen kolmikko. Märät olosuhteen (rengasvalinnan) hallitsi parhaiten Pekkasen tiimikaveri Juha Ruohisto voittamalla ylivoimaisesti. Kakkoseksi lipsutteli Simone Mossa ja kolmoseksi Ville Valtonen.

Vesikeli teki Alastarolla myös romua. Tässä kellii aika-ajossa lipsahtanut kolmen seiskan tiimin turkulaispilotti Jarno Lehtiranta.

Uusin numero