John Hopkinsin sormi amputoitiin

Hopkins loukkasi sormensa kaaduttuaan elokuussa MotoGP-luokan Tshekin osakilpailun harjoituksissa Brnon radalla. Hopkins kilpaili Tshekissä myöhemmin MotoGP-sarjasta vetäytyneen Suzukin villin kortin kuljettajana.

Brittien Superbike-luokan mestaruuden viime kaudella voittaneen Hopkinsin sormen toipuminen ei sujunut suunnitelmien mukaan. Sormen osittainen amputointi osoittautui lukuisten hoitotoimenpiteiden jälkeen väistämättömäksi vaihtoehdoksi.

– Sääli. Lopputulos oli tämä kuuden leikkauksen ja kuntouttamiseen käytettyjen tuhansien dollarien jälkeen, totesi Hopkins, joka kilpailee alkavalla kaudella Superbike-luokan MM-sarjassa ja Jack Valentinen johtamassa Crescent Suzuki-tiimissä.

Hopkins, 28, olisi halunnut palata MotoGP-luokkaan, mutta sopivaa työpaikkaa ei löytynyt ainakaan kaudeksi 2012. Hopkins kilpaili kaudet 2002-08 MotoGP-luokassa Yamahalla, Suzukilla ja Kawasakilla. Hän on vieraillut sen jälkeen satunnaisesti kuninkuusluokassa villin kortin voimin. ”Hopperilla” on plakkarissaan 122 GP:tä, joista on irronnut neljä podiumsijoitusta ja kaksi paalupaikkaa.

”En ole menettänyt motivaatiota”

Hopkinsin mielialat ovat korkealla amputaatiosta huolimatta.

– En ole menettänyt motivaatiota. Tunnen oloni jo nyt paremmaksi kuin kuukausiin ja olen valmis Phillip Islandilta ajettavaan kauden ensimmäiseen osakilpailuun, Hopkins viittaa Australiaan ja helmikuun 26. päivään.

Amputointi tehtiin perjantaina. Kyseessä oli 13. päivä.

– Minun olisi pitänyt pyytää tohtoria käyttämään maskia ja pukeutumaan kuten ”Jason”, kun hän leikkasi sormen, vitsaili Hopkins.

Hopkinsin lisäksi muista huippukuljettajista Barry Sheene ja Toy Bayliss joutuivat kokemaan urallaan vastaavan operaation.
 

Uusin numero