Johann Zarco nappasi kauden ensimmäisen paalupaikan

Kakkoseksi ajoi hallitseva maailmanmestari Hondan Marc Marquez 0.202 sekuntia perässä, kolmas oli Pramac Ducatin Danilo Petrucci vain 0.005 Marquezin perässä. Kaikki ajoivat parhaan kierroksensa aivan aika-ajon loppyhetkillä vain muutaman sekunnin sisällä toisistaan.

Ducatin Andrea Dovizioso oli vasta viides, Yamaha-kuskit Valentino Rossi ja Maverick Vinales sijoilla 8 ja 12.

KTM:llä oli paha päivä: Bradley Smith lähtee kisaan ruudusta 20 ja Pol Espargaro 22. 

Zarco oli paalupaikasta erittäin tyytyväinen.

”Tämä on paras tapa aloittaa kausi, olen tosi iloinen. Olo oli hyvä koko ajan, on uskomattoman hienoa rikkoa rataennätys. Huomenna lähden hakemaan voittoa tai ainakin palkintopallipaikkaa”, Zarco riemuitsi.

Marquezkaan ei ollut pettynyt kakkossijaansa.

”Rehellisesti olen todella tyytyväinen. Tämä on ollut minulle vaikea rata monesti ja tavoite oli päästä eturiviin. Nyt oli melkein tärkeintä, että pysyin ylipäätään pystyssä. Kisa on huomenna pitkä, pitää yrittää ajaa tasaisesti ja tarkasti. Johann Zarco oli kyllä tänään hurjan nopea”, Marquez sanoi.

Petrucci oli yllättäen paras Ducatin kuljettaja, joten eturivissä on kaksi satelliittitiimin kuljettajaa.

“Oli tosi hankalaa, koska rata oli likainen ja tuuli kova. Aluksi tuntui, ettei tästä tule hyvä päivä. Lopussa pääsin paremmin lämmitetyillä renkailla radalle ja onnistuin hyvin. Porukkaa oli paljon samaan aikaan radalla, ajoin Marc Marquezin perässä kierrokseni ja tämä oli minulle oikein hyvä tulos”, sanoi Petrucci.
 

Uusin numero