Johann Zarco ensimmäisestä podium-paikastaan: ”Aivan fantastinen tunne”

 Pian Rossin kohtaloksi koitui kaatuminen. Näin Vinales paineli voittoon ja johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti.

– Se oli aivan uskomatonta taistelua viimeisellä kierroksella, yritin puristaa siinä Valentinon tiukalle. Näin hänen tekevän virheen, ja pystyin käyttämään tilanteen hyväkseni. Tämä oli aivan upea voitto, sanoi kauden kolmannen voittonsa ottanut Vinales.

Rossin kaaduttua lopussa kotiyleisön suuri suosikki Johann Zarco nousi kakkoseksi. Se oli hänen uransa ensimmäinen palkintopallipaikka. Zarco ajaa vasta avauskauttaan MotoGP-luokassa.

– Aivan fantastinen tunne. Sain hienon startin ja tunne oli hyvä koko ajan. Yritin huolehtia renkaista, mutta Vinales pääsi ohitseni, Zarco kertasi.

– Rossi tuli myös ohi, renkaani ei toiminut ihan täydellisesti enää kilpailun loppupuolella.

– Upea saavutus minulle, iso kiitos hienolle kotiyleisölle. Tunne maaliviivalla oli aivan loistava. Nyt pitää vain jatkaa samaan malliin, että palkintopallipaikkoja tulee jatkossakin. Ja niitä tulee, Zarco lupasi.

Vinales siirtyi voitollaan selkeään MM-kärkeen. Hänellä on 85 pistettä, nyt kolmanneksi ajaneella Hondan Dani Pedrosalla 68. Rossilla pisteitä on 62, Le Mansissa myös keskeyttäneellä Marc Marquezilla 58 ja Zarcolla 55.

Uusin numero