Johann Zarco alavireestään: ”Olen nyt tunnelissa, mutta näen valoa”

Zarco sanoo, ettei edes halua tietää, millaisia parannuksia tehdastiimin Valentino Rossi ja Maverick Vinales ovat saaneet pyöriinsä täksi kaudeksi.

Yamaha on keskellä historiansa pisintä voitotonta putkea MotoGP:ssä, mutta Saksan GP:ssä kaksikko nousi palkintopallille Marc Marquezin takana. Zarco sen sijaan kärvisteli sijalle yhdeksän ja on pudonnut MM-sarjan kakkospaikalta jaetulle nelospaikalle.

Häneltä kysyttiin, miksi mies on jäänyt niin kauaksi tehdaskuljettajista.

”On parempi, kun en edes mieti koko asiaa, koska minulla on nyt koko loppukauden tämä pyörä, mikä on. Tehdastiimissä ajaminen tarkoittaa sitä, että monet ihmiset tekevät töitä monien asioiden kanssa, koko ajan. He pystyvät kontrolloimaan pieniäkin detaljeja paljon paremmin”, Zarco sanoo.

“Faktat faktoina. Aloitin kauden aika vahvasti, mutta erot kuljettajien välillä ovat hyvin pieniä. Silloin eroja sijoituksissa tulee niin aika-ajoissa kuin kilpailuissakin helposti. Yritän pitää hyvää fiilistä yllä, enkä halua edes tietää, mitä joillakin muilla kuljettajilla on. Mitä vähemmän ajattelen sitä, sen paremmin uskon ajavani”, Zarco sanoo.

Zarco myöntää, että tällä hetkellä hiukan vauhtia uupuu.

”Olen tyytyväinen siihen, että minulla on kilpailuissa ihan hyvä fiilis. Vauhtia vain puuttuu.”

Viime vuonna Zarco oli lähellä uransa ensimmäistä voittoa. Hän ei myönnä, että se olisi mahdotonta tällä kaudella, vaikka ero kärkeen onkin melkoinen.

”Ehkä olen juuri nyt tunnelissa, mutta näen edelleen valoa sen päässä. En ikinä sano, että voittaminen olisi mahdotonta. Niin kauan kuin kilpailen, se on koko ajan mielessäni”, ranskalainen sanoo.

 Zarcon kauden kohokohta oli paalupaikka kotikilpailussaan Le Mansissa – ilo oli lyhytaikainen, sillä hän kolaroi kilpailussa ja keskeytti.

”Le Mans on Yamahalle hyvä rata. Olin itsekin nopea siellä. Uskon olevani nyt parempi kuin Yamahan tehdaskuljettajat samaan aikaan vuosi sitten, mutta heilläkin on nyt enemmän. Kuten sanoin, monet pienet asiat ratkaisevat. Ja siksi he ovat nyt etenkin kilpailujen lopussa minua parempia. En ole kaukana ja kaikki on pienestä kiinni. Jatkan uskomista siihen, että minäkin vielä löydän ne viimeiset ratkaisevat jutut”, Zarco sanoo.
 

Uusin numero