Johann Zarco ajoi paalulle kotikisassaan

Zarco tykitti hurjan kierroksen, johon Hondan Marc Marquez pääsi vielä vastaamaan. Eroa jäi kuitenkin kymmenyksen verran. Kolmas oli yllättäen Pramac Ducatin Danilo Petrucci, Suzukin Andrea Iannone oli neljäs. Petrucci selvisi aika-ajon Q2-osioon vasta Q1:n jälkeen, mutta veti hienon kierroksen.

”Ei ole koskaan helppoa tulla Q1:tä Q2:een, mutta löysimme jotakin uutta viime tipassa. Paras kierros tuli vanhoilla renkailla, onnistuminen oli tärkeä. On hieno päästä kilpailuun huomenna hyvistä lähtökohdista, en ole ollut starteissa kovin hyvä viime aikoina”, Petrucci sanoi.  

Marquez ei paalulle yltänyt, muttei ollut kovin pettynyt.

”Tein pienen virheen viimeisellä nopealla kierroksella. Olin huomannut, että Johann ajoi todella kovan ajan. Hän ansaitsi tänään paalupaikan”, Marquez sanaili.

Johann Zarco oli onnellinen paalupaikasta.

”Mahtava ja tunteellinen hetki. Olin tosi yllättynyt, kun näin aikani. Kiitos faneille, he tuovat minulle täällä valtavasti energiaa. Rengasvalinta onnistui täydellisesti. Huomenna yritän tehdä saman kilpailusa tämän hienon yleisön edessä”, Zarco sanoi.

Ducatin tehdaskuskit Andrea Dovizioso ja Jorge Lorenzo miehittivät seuraavat sijat. Yamahalla oli synkkä päivä, Maverick Vinales lähtee ruudusta 8 ja Valentino Rossi 9. LCR Hondalla mainion alkukauden ajanut Cal Crutchlow kaatui rajusti ja hänet vietiin lääkintähuoltoon. 

Myös KTM:lle aika-ajo oli pettymys, vaikka harjoituksissa vauhti oli hyvää. Bradley Smith lähtee kisaan ruudusta 17 ja Pol Espargaro 18.

Uusin numero