Johan Zarco: “Valentino Rossi on tehnyt minusta suositumman”

Zarco on vasta uransa alussa, kun taas 38-vuotias Rossi ajaa varmasti viimeisiä vuosiaan. Hänen merkityksensä koko lajille on ollut – ja on edelleen – valtava.

”Kun Rossi puhuu, kaikki kuuntelevat. Hän on tehnyt tavallaan meidät muutkin kuljettajat kuuluisiksi. Minä pidän häntä paitsi kilpakumppanina myös idolina”, Zarco sanoo ranskalaiselle L’Equipelle.

“Kun tulin MotoGP:hen viime kauden alussa, hän sanoi, että minulla on liian ärhäkkä Moto2-ajotyyli. Mutta kun kausi lähestyi loppua, hän sanoi minun olevan vauhtini puolesta yksi nopeimmista.”

”Joka kerta, kun Valentino puhuu minusta, oli se sitten positiivista tai negatiivista, hän kasvattaa suosiotani”, Zarco sanoo.

Kukaan ei tiedä, kuinka pitkään Rossin ura jatkuu Yamahalla. On selvää, että kun hän lopettaa, Zarco on vahva ehdokas hänen korvaajakseen. Tosin koko MotoGP:n kuljettajapakka saattaa mennä uusiksi 2019, kun kaikkien 12 tehdaskuskin sopimukset päättyvät ensi kauden jälkeen.

”En koe, että urani ja tulevaisuuteni on Rossista ja hänen jatkostaan kiinni. Se on kiinni vain minusta. Minun pitää vakuuttaa oikeat ihmiset ja lyödä ensi kaudella Yamahan tehdaskuljettajat”, Zarco sanoo.

MotoGP-kausi alkaa maaliskuussa Qatarissa.
 

Uusin numero