Joan Mir innoissaan Moto2-paikasta: ”Haluan voittaa heti”

Mir dominoi Moto3-kautta 2017 Leopard Hondalla, hän voitti peräti kymmenen kilpailua. Kukaan muu ei ole pystynyt samaan sitten Valentino Rossin vuonna 1997.

Mir pääsi kokeilemaan Moto2-pyörää yksityistesteissä Jerezissä.

”Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Olen loistavassa tiimissä ja sopeutunut joukkoon erinomaisesti. Olin aika yllättynyt siitä, kuinka täällä tehdään töitä. Metodit ovat erilaiset, mihin olen tottunut, mutta olen varma, että ne kantavat hedelmää ensi kaudella”, Mir sanoo Motorsport.comilla.

Espanjalainen kertoo tavoitteekseen olla uudessa luokassa kärkikahinoissa mahdollisimman nopeasti. Miehen tavoite on tietenkin MotoGP:ssä, eikä hän aio hätäillä kehittymisen suhteen, vaikka kärkeen haluaakin.

”Haluan nauttia ja taistella kärkipäässä niin pian kuin mahdollista. En pidä lainkaan siitä, jos joudun ajelemaan häntäpäässä, se oli tuskallista kaudella 2016. Minun on oltava lähellä kärkeä pysyäkseni motivoituneena”, Mir sanoo.

”Tiedän, että voittamalla Moto2-mestaruuden, pääsee MotoGP:hen. Unelmani on voittaa jo ensimmäisellä kaudella, mutta ei minulla ole mikään kiire. Voittaminen Moto2:ssa vaatii loistavia ajosuorituksia.”

Siirtyminen pykälää isompiin ja painavampiin pyöriin tuo omat vaatimuksensa myös fysiikalle.

”Yritän saada muutaman kilon lisää lihasmassaa. Jostain syystä lihas ei ole minuun oikein tarttunut, joten joudun todellakin tekemään töistä sen eteen”, 20-vuotias Mir sanoo.
 

Uusin numero