Joan Barreda Bort etappivoittoon, Brabec kasvatti johtoaan

Joan Barreda Bort nousi etappivoittonsa ansiosta kokonaistilanteen kolmanneksi. Kuva: DPPI Media.

Honda oli valttia Dakar-rallin kymmenentenä päivänä. Etapin nopeimmat olivat Honda-kuljettajat Joan Barreda Bort, Ricky Brabec ja Kevin Benavides.

Dakar-rallin kymmenennen päivän, Haradhista Shubaytahiin kulkevan reitin pituus oli kokonaisuudessaan 608 kilometriä, josta erikoiskoeosuudeksi oli kaavailtu 534 kilometriä. Heikon sään vuoksi kellot kuitenkin pysäytettiin etapin ensimmäisen osuuden jälkeen 345 kilometrin kohdalla.

– Käytössämme oli tavallista vähemmän helikoptereita ja tuuli oli todella voimakas. Emme ota turhia riskejä, joten etappi oli keskeytettävä, perusteli kilpailunjohtaja David Castera.

Päivän toisen etapin peruuttaminen saattoi helpottaa kilpailijoiden iltapuheita, sillä huolto jäi Haradhiin, jonne kilpailijat palaavat torstaina. Kilpailijat joutuivat siis huoltamaan kalustonsa päivän päätteeksi itse.

– Ajaminen oli aika vaikeaa, sillä hiekkamyrsky oli raju ja näkyvyys todella heikko. Pidin etapista, vaikka se jäikin toisen osuuden peruuttamisen vuoksi aika lyhyeksi, kertoi Matthias Walkner maaliin päästyään.

Ricky Brabec kasvatti johtoaan sijoittumalla päivän toiseksi Joan Barreda Bortin jälkeen. Hondan menestystä täydensi kolmanneksi sijoittunut Kevin Benavides, joka on aiempien teknisten murheiden vuoksi kaukana kärkikamppailusta. Brabecin lähin haastaja, päivän reitille ensimmäisenä startannut Pablo Quintanilla oli vasta päivän yhdeksäs.    

Kun Dakar-rallista on ajamatta kaksi päivää, näyttää todennäköiseltä, että KTM:n huikea 18 vuoden voittoputki on katkeamassa, Honda on lähellä ensimmäistä voittoaan sitten vuoden 1989 ja ilman vakavaa epäonnea Ricky Brabecista leivottaneen ensimmäinen yhdysvaltalainen Dakar-voittaja. Brabecin vakaa suoritus saa kehuja myös kilpakumppaneilta.

– Ricky ajaa tosi hyvin. Hän on onnistunut taktikoinnissa ja ollut tarvittaessa nopea. Hän on todella vahva ja hänen voittamisensa tulee olemaan todella vaikeaa, arvioi kokonaistilanteessa neljäntenä oleva Toby Price.

Moottoripyöräluokan tilanne kymmenennen päivän jälkeen:
1. Ricky Brabec, Honda
2. Pablo Quintanilla, Husqvarna
3. Joan Barreda Bort, Honda

4. Toby Price, KTM
5. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda
6. Matthias Walkner, KTM
7. Luciano Benavides, KTM

8. Skyler Howes, Husqvarna
9. Franco Caimi, Yamaha
10. Stefan Svitko, KTM

Uusin numero