Jesse Mustoselta upea suoritus Challengessa

Nuori varkautelainen aloitti kilpailun vahvasti ajamalla avauserässään toiseksi. Toisessa erässään mies oli toisena, kunnes ihan erän lopussa joutui keskeyttämään teknisten ongelmien vuoksi.
 
Kolmanteen eräänsä Savon maaratatykki kokosi itsensä ja ajoi upean erävoiton. Neljännessä erässään mies tavoitti ruutulipun kolmantena. Viimeisessä alkuerässään Jesse ajoi lopulta koko kilpailun voittaneen Ranskan Mathieu Tresarrieun jälkeen toiseksi, joten 12 pistettä riitti komeasti 10 parhaan semifinaalieriin.
 
Semifinaalissa Jesse ajoi kolmanneksi ja kerätyt 14 pistettä riittivät viiden parhaan pistemiehen finaalierään.
 
Finaalissa Jesse antoi kaikkensa ja taisteli pitkään toisena, kunnes Hollannin Dirk Fabriek puristi väkisin ohi. Kolmas sija finaalissa nosti miehen loppupisteen komeasti kuuteentoista ja loppusijoitukseksi hienosti viides.
 
Vaikka jatkopaikkaa ei tullutkaan, oli mies syystäkin tyytyväinen huippusuoritukseensa.
 
– Hyvä kisa oli, kyllä ajo sujui hyvin. Vähän tietysti harmittaa se toisen erän keskeytys. Rata oli tosi kova, takarenkaasta lensi vaan nappuloita irti. Mutta hyvin saatiin pyörä säätöihin ja vauhti kohdalleen. Kokonaisuutena loistava kisa, toteaa Jesse tyytyväisenä.
 
– Finaalissa olin pitkään toisena, kunnes Fabriek tuli lopussa ohi. En vaan pystynyt pitämään. Kaikki, mitä miehestä sai irti, niin tuonne radalle jäi. Ihan maksimeilla mentiin, jatkaa Mustonen.
 
– Tiimi toimi loistavasti. Velipoika Appe oli loistava mekaanikko ja pyörä oli viimeisen päälle hyvä. Minusta se loppu oli sitten kiinni. Klaus-Peter Gerdemannille iso kiitos, mahtava taustatuki. Näissä pitää aina muistaa, että tulokseen vaaditaan muitakin, kuin pelkkä kuljettaja. Meillä on mahtava tiimi, hehkuttaa Jesse.
 
– Talven ja nyt kesän mittaan tehty kova työ näkyy nyt suorituksessa. Nyt on pystynyt keskittymään ajamiseen ja treenaamiseen ja se heijastuu ajosuoritukseen. Nyt vaan jatketaan tekemistä, suunta on oikea, päättää Jesse napakasti.
 
Tulokset Challenge:
 1. Mathieu Tresarrieu Ranska 27
 2. Josef Franc Tsekki 23
 3. Dirk Fabriek Hollanti 20
 4. James Shanes Iso-Britannia 16
 5. Jesse Mustonen Suomi 16 (3,R,4,2,3,2,2)
 6. Theo di Palma Ranska 13
 7. Stephan Katt Saksa 13
 8. Gabriel Dubernard Ranska 12
 9. Romano Hummel Hollanti 10
10. Jörg Tebbe Saksa 8
11. Hynek Stichauer Tsekki 7
12. Martin Malek Tsekki 4
13. Henry van der Steen Hollanti 4
14. Paul Cooper Iso-Britannia 3
15. James Wright Iso-Britannia 2
16. Alexandre Dubrana Ranska 1

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusin numero