Jesse Mustonen on Valsarna myös 2023

Jesse Mustonen juhlimassa Allsvenskanin mestaruutta. (kuva Must One’s Racing)

Kuluneella kaudella viisi mestaruutta (neljä SM-kultaa ja Allsvenskanin kulta) voittanut varkautelainen speedwaykuljettaja Jesse Mustonen jatkaa hallitsevan Allsvenskan mestarin Valsarnan riveissä myös kaudella 2023.

Joukkueen avainkuljettajiin kuuluvalle Mustoselle ensi kausi on jo neljäs hagforsilaisten riveissä. Tai itseasiassa kolmas ajokausi, sillä kaudella 2020 Allsvenskania ei lopulta ajettu ollenkaan koronan vuoksi. 

– Hienoa jatkaa Valsarnan riveissä. He halusivat minun jatkavan, eikä minulla ollut syytä poiskaan lähteä. Joukkueen asiat on hoidettu hyvin, ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä. Olen viihtynyt täällä hyvin. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan, Mustonen kommentoi. 

– Allsvenskan on hyvä sarja ja meillä on kova joukkue ensi kaudeksi, joten mestaruutta lähdetään puolustamaan. Pidetään kannu Hagforsissa, jatkaa Mustonen. 

– Ensi kaudelle Allsvenskaniin tulee 11 pisteen keskiarvoraja. Se tuo oman mielenkiintoisen mausteen ottelukohtaisia kokoonpanoja suunnitellessa, Mustonen toteaa. 

Mustosen vauhti on kehittynyt kovien Allsvenskan matsien myötä. Sen voi todeta menestyksen lisäksi myös keskiarvoja katsomalla. Ensimmäisellä kaudella (2021) Jessen eräpistekohtainen keskiarvo oli 1,6 luokkaa. Tällä kaudella keskiarvo oli jo lähellä kahta pistettä. Eräpisteiden lisäksi Mustonen keräsi paljon bonuspisteitä. Bonuspisteen saa, jos tulee oman joukkuekaverin perässä maaliin, mutta pystyy pitämään vastustajan takanaan. 

– Viime kauden suoritus sekä joukkueelta että itseltä oli tosi hyvä. Ensi kaudella pitää vauhdin parantua entisestään, jotta pystymme mestaruuden uusimaan. Se on tavoite ja sen mukaan töitä tehdään, toteaa Mustonen lopuksi. 

Uusin numero